Meglepetés után szenzáció?

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.25. 01:00
Címkék
Kellemes emlékei lehetnek Huszti Szabolcsnak Münchenről, hiszen az előző idényben a Hannover a magyar légiós góljával győzte le a Bayernt 1–0-ra. Szombaton, a bajnokság harmadik fordulójában az északnémet csapat újból a bajorok vendégeként játszik, az év végéig eltiltott 28-szoros válogatott középpályást főképp az esélyekről faggattuk, de nem vette zokon, hogy az olaszok elleni szerdai diadalt is szóba hoztuk.

Nem túlzás, hogy Huszti Szabolcs nevét tavaly november 8-án, egy szerda estén jegyezték meg igazán a német futballszurkolók, amikor a 28-szoros magyar válogatott a Hannover színeiben győztes gólt szerzett a Bayern ellen az Allianz Arenában. Az északnémet együttes akkori, 1–0-s diadala a gárda internetes oldalának leírása alapján nagy meglepetés volt, ezúttal azonban tovább megy: a mostani müncheni vendégszereplés során a győzelem világraszóló szenzációval érne fel.

Csapatuk honlapja a szombati összecsapás beharangozójában azt sugallta, hogy nem sok esélyük van a pontszerzésre a Bayern ellen. Tehát eleve feltartott kézzel futnak ki az Allianz Arena gyepére?

Ugyan már! Ez meg sem fordult a fejünkben – hárította el a feltevést Huszti Szabolcs, akit a Münchenbe utazás pillanataiban, a repülőtéren értünk utol.

– A hazaiak mellett szól azonban, hogy nem sajnálták a pénzt a csapat megerősítésére. A bajorok világsztárokat szerződtettek, és már két forduló alatt kiderült, hogy nem volt értelmetlen pénzkidobás Luca Toni vagy Franck Ribéry megvásárlása. A megerősödő müncheniek a bajnokság legnagyobb favoritjai.

Amikor az első fordulóban vereséget szenvedtek, a sajtó ütni kezdte önöket, hogy hiába a jó nyári felkészülés és a Real Madrid legyőzése, ugyanúgy, mint tavaly, most is beragadnak a rajtnál. Aztán három ponttal távoztak Karlsruhéból. Most már megnyugodhatnak, hogy nem kísért a múlt?

Egyelőre nem dőlhetünk hátra, hiszen ha kikapunk a Bayerntől, három meccsből csak három pontunk lesz, márpedig ennél többet szerettünk volna gyűjteni. Jól emlékszem: tavaly novemberben utolsó helyezettként érkeztünk Münchenbe, és győzelmünk lélektanilag rendkívül fontos volt.

Méghozzá az ön találatával. Igaz, nem a bajorok ellen szerzett volt az első Bundesliga-gólja, mégis talán az egyik legfontosabb.

Ha fontos is volt, csak azért, mert három pontot ért, és megindultunk fölfelé a tabellán. Hasonló jó eredményben bízom most is, de ehhez néhányunknak ugyanolyan kiemelkedően kell teljesítenünk, mint tavaly. Robert Enke például remekül védett, hátvédeink pedig magabiztosan verték vissza a bajorok támadásait. Próbálunk nem azzal foglalkozni, hogy mennyire erősek a házigazdák, csak az jár a fejünkben, hogy képesek lehetünk felnőni a feladathoz.

A Bayern olasz csatára, Luca Toni személyében olyan játékos is lesz a pályán, aki szerdán saját bőrén megtapasztalhatta, milyen a magyar virtus. Látta a világbajnok legyőzését?

Természetesen néztem a televízióban az összecsapást, és nagyon szurkoltam a többieknek. Jó volt látni, hogy a magyar válogatott ugyanabban a hadrendben lépett pályára az olaszok ellen, amelyben a Hannover is játszani szokott. Egyébként néhány játékost felhívtam a találkozó lefújása után, hogy gratuláljak a kitűnő teljesítményhez.

Ilyenkor igazán jó magyarnak lenni külföldön, ugye?

Nemcsak dicsőség után, hanem mindig jó érzés külföldön magyarnak lenni. Azonban fáj a szívem, hogy itt, Hannoverben többen is félvállról vették a válogatott diadalát, amiért „csupán” barátságos mérkőzésen született. Pedig a siker mindig sokkal többet ér annál, mintsem hogy el lehessen intézni egyetlen kézlegyintéssel…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik