Honvéd-parádé

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.23. 00:00
Címkék
A bajnoki után a szerdai Ligakupa-meccsen is négy gólt kapott a Honvéd az Újpesttől, a különbség az, hogy ezúttal ötöt rúgott. A találkozót negyedannyian látták, mint a vasárnapi meccset.

Mi a különbség az Újpest és a Honvéd bajnoki, illetve Ligakupa-mérkőzése között? A válasz tömören: 3500 néző és tizennégy futballista. Vasárnap Kispesten 4700-an tekintették meg a Bp. Honvéd–Újpest bajnokit (1–4), míg szerdán a Szusza Ferenc Stadionban csak 1153-an voltak kíváncsiak a két csapat Ligakupamérkőzésére. A hétközi találkozón az Újpest összeállítása tíz, a Honvédé pedig négy helyen változott meg a vasárnapihoz képest. Gyanítható, hogy ha a hét végi mérkőzésen Rajczi Péter nem kap piros lapot, akkor ő sem szerepelt volna a lilák kezdőjében szerdán.

Ugyanakkor nem szabad egyetlen kézlegyintéssel minősíteni a Ligakupa-meccseket sem, hiszen igenis hasznosak, még ha nem is látványosak ezek a küzdelmek. Egyfelől azért, mert, ahogy már említettük, a kiállított játékosok – a kispestieknél is volt kettő – megkaphatják a heti szokásos mérkőzésterhelést, mert csak az NB I-ben nem szerepelhetnek eltiltás miatt. Másfelől olyan labdarúgók is szerepet kapnak, akik a Soproni Ligában csak elvétve lépnek pályára. Ilyen például a sérüléséből felépülő újpesti Densill Theobald, aki a bajnokságban mindössze hét percet töltött eddig a gyepen, ám szerdán a Honvéd ellen kilencven percet tudott játszani. A trinidadi középpályás, aki a legújabb időkben hazája válogatottjának csapatkapitánya, néhány megmozdulásával bizonyította, hogy egyáltalán nem ügyetlen, de látszik rajta, hogy van még mit bepótolnia. Ugyanez igaz a Honvédra is, hiszen Debreceni András vagy Tóth Mihály, aki egyelőre csak epizódszerepeket kap, a Ligakupában bizonyíthatja rátermettségét. Így cselekedett a kispestiek légiósa, Dieng Cheikh Abass is, aki két góljával sokat tett azért, hogy csapata hátrányból fordítson a Megyeri úton.

Alkalmasint abban is biztosak lehetünk, hogy a Ligakupát jól kezdő, két mérkőzés után hat ponttal álló Honvéd szurkolói hamarosan megszeretik ezt a tornát is, hiszen a fanatikusoknak mindegy, milyen sorozatban, csak sikeres legyen csapatuk. Az idén életre hívott Ligakupa még nem olyan, mint amilyennek sokan szeretnék, de nem haszontalan: az együttesek szezononként legalább hat mérkőzéssel többet játszanak, mint korábban. És ha sok olyan gólzáporos, fordulatos, izgalmas meccs lesz, mint amilyen az újpesti volt, akkor nyilván még inkább elfogadják a Ligakupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik