Átvilágították a támadót

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.15. 01:16
Címkék
Alapos orvosi vizsgálatokon esett át Madridban Szalai Ádám, aki a német VfB Stuttgarttól szerződött a spanyol együtteshez. A futballista kétszer fél napot töltött az orvosoknál, majd kedden késő este, lapzártánk után pályára lépett a Real Madrid második csapatában, a Castillában. Szerdán újabb meccs vár a csatárra.

Aláírta három évre szóló profi szerződését a Real Madriddal Szalai Ádám. A 19 éves magyar támadó, aki eddig a VfB Stuttgart labdarúgója volt, kedden odakanyarította nevét a spanyol csapat által ajánlott szerződés aljára, így már hivatalosan is a klub labdarúgójának tekinthető. Szalai Ádámnak hétfőn és kedden sűrű napja volt, hiszen egyik orvostól a másikig kellett rohannia. A Real Madridnál semmit sem bíznak a véletlenre, a támadó minden porcikáját megvizsgálták.

„Elképesztően alaposak a madridi doktorok, látszik, még véletlenül sem akarnak hibázni – mondta Szalai Ádám. – Hétfő délutántól estig, majd kedden egészen kora délutánig a rendelőkben voltam. Körülbelül harminc röntgenfelvételt csináltak rólam, tényleg minden porcikámat lefényképezték.”

Persze nem csak orvosi vizsgálatból állt Szalai Ádám napja, hiszen edzésen is részt kellett vennie.

Az első foglalkozás igencsak tanulságos volt.

„Stuttgartból jöttem, azt hittem, már nem tudnak meglepni, de tévedtem – tette hozzá a futballista. – A Real Madrid második csapatának edzésén mindenki üt, rúg, csíp, harap. Mindenkin érezni, hogy bizonyítani akar, valamennyi játékos tudja, csak egy lépésre van a világ egyik legjobb együttesétől. Itt mindenki azért küzd, hogy egyszer bekerüljön a legjobbak közé. Nekem is ez a célom, és nem jelent problémát, hogy felvegyem a ritmust. Ugyanúgy küzdök az edzéseken és majd a meccseken is, mint a többiek.”

Egyelőre nem kap szekrényt az első csapat öltözőjében Szalai Ádám, de két világsztárral már sikerült összefutnia, igaz, nem a pályán, csak mellette.

„Első nap találkoztam Ruud van Nistelrooyjal és Emersonnal – mondta Szalai Ádám. – Persze csak elmentük egymás mellett, de remélem, leszünk még jobb viszonyban is. A Real edzőközpontja fantasztikus, pedig a stuttgarti sem akármilyen. Tizenkét pálya áll rendelkezésünkre, még válogathatnak is az edzők a tréningek előtt. Minden ideális, senki sem zavarhat minket a felkészülésben. Itt nem állnak a pálya szélén szurkolók vagy újságírók, csakis a futballra szabad koncentrálni, ez az igazi profi világ.”

Szalai Ádámnak a bemutatkozásra sem kell sokat várnia: kedd este lapzártánk után és szerdán is pályára lép új csapatában.

„Örülök, hogy szerződésem aláírása után egyből futballozhatok – jegyezte meg a csatár. – Szerdán is lesz edzőmeccsünk, de az még nem derült ki, ki lesz az ellenfél. Persze nem is ez számít igazán, hanem az, hogy mielőbb bizonyítsam, nem véletlenül szerződtettek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik