Új élet Madridban

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.13. 23:26
Címkék
Már Madridban van Szalai Ádám, aki a német VfB Stuttgart együttesétől igazolt a spanyol sztárcsapathoz. A fiatal magyar támadó alapos orvosi vizsgálat után fog csatlakozni a klub második csapatához, a spanyol harmadosztályban szereplő Real Madrid Castillához.

Madridba repült hétfőn Szalai Ádám, akit a VfB Stuttgarttól vett meg a közelmúltban a Real Madrid. A spanyol sztárcsapatnál kedden kell jelentkeznie a magyar csatárnak, aki Laczkó Mihály menedzser társaságában utazott el új klubjához.

„Minden úgy megy, ahogy azt ilyenkor megszokhattuk – mondta Laczkó Mihály, akit a madridi reptéren értünk utol telefonon. – Ádámnak kedden orvoshoz kell mennie, hiszen részletes vizsgálaton kell túlesnie, csakúgy, mint az összes többi új játékosnak. Ami biztos: idefelé ketten jöttünk, de haza már csak én megyek, hiszen Ádámnak már maradnia kell, mert huszonhatodikán kezdődik a bajnokság, neki pedig már az első pillanattól kezdve itt kell lennie.”

Amint arról már írtunk: Szalai Ádámnak profi szerződést ajánlott a német bajnok VfB Stuttgart is, ám a futballista nem fogadta el azt az ajánlatot, inkább a Real invitálására mondott igent. A fiatal csatár németországi karreierje közel három esztendőt át tartott, s a csúcspontja 2006. májusában volt, amikor a magyar támadó góljával nyerte meg a bajnoki döntőt a piros-fehér együttes. Az U19-es fináléban a VfL Bochum ellen volt eredményes a támadó. Az előző bajnokság idején a stuttgartiak második csapatában futballozott a támadó – ez az együttes a német harmadik vonalban szerepel –, s harminchárom bajnokin lépett pályára, amelyeken öt gólt szerzett. A Stuttgart vezetői a tavasszal már többször is szerepeltették a legjobb csapatukban, igaz csak edzőmérkőzéseken. Szalai Ádám emellett három alkalommal játszott a magyar U21-es válogatottban is. Végül mégsem a kecsegtető stuttgarti ajánlatot fogadta el, hanem a nagyobb kihívást jelentő, ám talán kockázatosabb madridi szerződést írta alá.

„Szalai Ádám profi szerződést kötött a Real Madriddal – mondta Laczkó Mihály. – Három esztendőn át lesz majd a klub labdarúgója, amelynek vezetői úgy döntöttek, hogy az első időkben a harmadik ligában szereplő Castilla színeiben futballozik majd. Ehhez természetesen joguk van, de ennek ellenére is a Real Madrid játékosa, ez olyan mintha a tartalékcsapatban játszana, csak másképp nevezik itt a második együttest. A megállapodást sem a Castilla képviselője írta alá, hanem a Real Madrid egyik vezetője. Ádám szerződéséről csak annyit, hogy a klub ad neki majd pénzt arra, hogy lakást bérelhessen magának Madridban. Az egyesület elöljárói nyolc-tíz lakást mutatnak majd meg neki, amelyek közül kiválaszthatja, hogy melyikben szeretne lakni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik