Moráles rekorddal akar visszatérni

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.04. 11:39
Címkék
Harmincéves korára a negyedik súlycsoportban lehet világbajnok a mexikói Erik Moráles. A Bokszvilágtanács (WBC) könnyűsúlyú trónjáért a címvédő amerikai David Diaz ellen lép a kötelek közé magyar idő szerint vasárnap hajnalban Rosemontban.

Nem mindennapi tettet vihet véghez Erik Moráles (48–5–0, 34 K. O.) A bokszlegenda lehet az első mexikói ökölvívó, aki négy különböző súlycsoportban a világbajnoki címig jut. Ehhez az Illinois állambeli Rosemontban a WBC világbajnokát, az amerikai David Diazt (32–1–1, 17 K. O.) kell legyőznie.

A nagy kérdés, hogy a legutóbbi három meccsén, 2005 szeptembere óta nyeretlen 30 éves mexikóit mennyire motiválja a dicsőség. A nála egy évvel idősebb Diaz – nem keverendő össze a súlycsoport két fergeteges bunyósával, a szintén világbajnok Julio, valamint Juan Diazzal – csupán tizenegyedik a boxrec.com világszervezetektől független listáján, de otthonosabban mozog a könnyűsúlyban, mint ellenfele. Az ebben a kategóriában most először öklöző Moráles nem titkolja, hogy pályafutása végén jár. A Diaz elleni mérkőzést követően még egy összecsapást tervez, gyaníthatóan az amerikai elleni meccset csak azért vállalta, hogy sporttörténelmet írjon. „Annyi minden van még az életben. Nagyszerű karrier áll mögöttem, felejthetetlen csatákkal, kicsit elfáradtam, szeretném már élvezni az életet.”

Moráles olyan csaták hőse, mint a Marco Antonio Barrera vagy éppen a Manny Pacquiao elleni győztes, majd vesztes összecsapás. Meglátjuk, hogy egy fáradt „erőművész” lép-e a kötelek közé. Diaz abban reménykedhet, ha első címvédése sikeres lesz, az a szupersztár státusba katapultálhatja. Ráadásul Moráles elkövette azt a hibát, hogy leamatőrözte Diazt, majd magyarázkodni kezdett, hogy ezt az amerikai amatőrpályafutására értette. Mindenesetre Diaz így reagált: „A szavak ideje lejárt. Erik azt mondja, bajnokként távozik a ringből, csak azt nem tudom, hogyan. Megverem, aztán ha akar, nyugdíjba mehet. Ez már az ő problémája.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik