„Nem vagyok mások bábja” (1.)

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.01. 23:34
Címkék
Várhidi Péter kivételesen a hivatalos csapathirdetés előtt elárulta a Nemzeti Sportnak, hogy meghívja a válogatott Olaszország ellen készülő keretébe Koman Vladimirt. De… Abban most már a szövetségi kapitány sem biztos, hogy a játékos elfogadja az invitálást. Várhidi Péter ugyanakkor visszautasítja azt a feltételezést, hogy csupán a báb szerepét játszaná az MLSZ-ben.

Két nappal ezelőtt arra kért, legyek türelemmel a jövő hétig, hogy kiderüljön, tagja lesz-e az olaszok ellen készülő válogatott keretnek Koman Vladimir. Mivel a játékos időközben úgy nyilatkozott, ő inkább ukrán színekben szerepelne, újra fel kell tennem a kérdést: meghívja-e?Két nappal ezelőtt arra kért, legyek türelemmel a jövő hétig, hogy kiderüljön, tagja lesz-e az olaszok ellen készülő válogatott keretnek Koman Vladimir. Mivel a játékos időközben úgy nyilatkozott, ő inkább ukrán színekben szerepelne, újra fel kell tennem a kérdést: meghívja-e?

Kényszerhelyzetbe hoz, mert keretet valóban csak néhány nap múlva hirdetek – mondta Várhidi Péter. – Ám tekintve, hogy a közvéleményt igencsak foglalkoztatja, kivételesen válaszolok a kérdésére. Igen, Koman Vladimir tagja lesz a keretnek.

Ha ő is így akarja.

Remélem, igen.

Mikor döntött úgy, hogy számít rá a világbajnok ellen?

Két hónappal ezelőtt, az olasz bajnoki szezon végén. A tavasszal, alig tizennyolc évesen bekerült a Sampdoria felnőttcsapatába, s akkortól vált indokolttá, hogy a válogatottnál is képbe kerüljön, hiszen addig csak a korosztályos együttesekben lépett pályára. Hiszen – rengetegszer elmondtam már – a fiatalításra esküdtem fel szövetségi kapitányként. Kiderült, hogy a középgeneráció nem tudja megoldani a magyar futball gondjait, ezért fordultunk a fiatalok felé. Márpedig Koman Vladimir fiatal és tehetséges, reményteljes jövő előtt áll. Szükségünk van rá.

És mit gondol a labdarúgó dilemmájáról?

Az ő nagy kérdése az, hogy a magyar vagy az ukrán válogatottban szerepeljen-e a következő másfél évtizedben. Az A-válogatott a fordulópont, addig még országot válthat egy labdarúgó, onnantól kezdve egy életre szól a döntése. Én már régen a válogatott történelmének része leszek, amikor ő még mindig valamelyik nemzeti csapat játékosa lesz. Ugyanakkor Vladimir tinédzser, aki nem is olyan régen aligha gondolhatta komolyan, hogy válaszút elé érkezik tizennyolc esztendős korára. Ebben a korban még a szülőkkel együtt határoz az ember a fontos kérdésekben. Nincsenek könynyű helyzetben.

Akárcsak ön.

Itt nem rólam van szó.

Részben igen. Kapitányként lehet befolyása.

em. Azt azonban neki kell eldöntenie, elfogadja-e az invitálást. A családja


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik