Klasszist vásárolt az Atlético

V. T. N.V. T. N.
Vágólapra másolva!
2007.08.01. 08:51
Címkék

Hivatalosan is bejelentették az Atlético Madridnál, hogy négy évre szerződtették José Antonio Reyest, az Arsenal 23 éves, spanyol válogatott középpályását. Az Atlético a városi rivális Real Madrid elől kaparintotta meg a játékost, akinek esze ágában sem volt visszatérni Londonba.

Az előző szezonban éppen a királyi klubnál kölcsönben futballozó játékosért 9-12 millió euró (2.25-3 milliárd forint) közötti összeget fizetett a spanyol klub az „ágyúsoknak”, míg a Realnál 6 millió eurónál (1.5 milliárd forintnál) többet nem kívántak szánni a balszélsőre. Az ügy pikantériája, hogy a labdarúgó tavaly nyáron már előszerződést kötött az Atléticóval, de akkor az Arsenal a brazil Júlio Baptistáért cserébe a spanyol bajnoknak adta oda a futballistát, akinek ezért még kártérítést is kellett fizetnie.

Ez már azonban a múlté – a játékos pedig igen boldog.

„Nagyon örülök, hogy végleg visszatértem Spanyolországba, és éppen ahhoz a csapathoz, ahová mindig is csatlakozni akartam – állítja a középpályás. – Az Atlético egyébként már tizenhárom éves koromban, amikor még a Sevilla játékosa voltam, szeretett volna átigazolni. Tartoztam nekik ezzel.”

A spanyol bajnokság hetedik helyén végző, jelenleg az Intertotó-kupából indulva az UEFAkupában versenyben lévő együttes a nyáron csaknem 70 millió eurót (17.5 milliárd forintot) – hozzávetőlegesen annyit, amennyit az átigazolási piac másik legaktívabb résztvevője, a német Bayern München – költött játékosokra. Az érkezők listáján található az uruguayi csatár, Diego Forlán, a portugál szélső, Simao Sabrosa és a középpályás-különítmény a két spanyollal, Raúl Garcíával, illetve Luis Garcíával, valamint a brazil Cléber Santanával.

Ha csak a felsorolást nézzük, joggal gondolhatjuk, hogy a második számú madridi klub a következő idényben felveheti a versenyt a bajnokságban a két óriással – a Real Madriddal és a Barcelonával…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik