Folytatnák a jó sorozatot

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.01. 23:34
Címkék
Idegenbeli 1–1-es döntetlen után fogadja a Bp. Honvéd a moldovai Nistru Otaci-ot. A kispesti csapatkapitány, Dobos Attila biztos abban, hogy csapata továbbjut, és tudja a siker titkát is.

Biztató eredményt ért el a Budapest Honvéd az UEFA-kupa selejtezőjének első mérkőzésén. A Nistru Otaci pályáján kiharcolt 1–1 a kispestieknek kedvező, az idegenben elért döntetlen jó kiindulási alap a viszszavágó előtt. A magyar futballisták optimistán várják a találkozót, mivel az első mérkőzés második félidejében

jobban futballoztak, mint a moldovaiak.

Miről beszélgettek mostanság az öltözőben, ha szóba került a Nistru Otaci elleni visszavágó?

Elsősorban arról, hogy úgy kell majd futballoznunk, mint az első mérkőzés második félidejében – mondta Dobos Attila, a Honvéd csapatkapitánya. – Ha úgy kezdünk, ahogy abbahagytuk, akkor nem lehet baj. Az első félidő meglehetősen gyengére sikerült idegenben, és ha tovább akarunk jutni, az első pillanattól kezdve kontroll alatt kell tartanunk a mérkőzést, végig nekünk kell irányítanunk.

Felejtsük is el a kinti első felvonást. Mi kell ahhoz csütörtökön, hogy izgalommentes legyen a visszavágó?

Először is végig koncentrálnunk kell, gondolkodásban és játékban

egyaránt gyorsnak kell lennünk. Egyénileg is többet kell vállalnunk a mérkőzésen, továbbá nagy hangsúlyt kell fektetni a távoli lövésekre és a szélsőjátékra.

Egyszerűsítve: ha megismétlik az első találkozó második féidejét, nem lehet baj.

Így van. Ha csak az egyéni képességeket nézzük, felénk billen a mérleg nyelve. A döntetlen is bizonyítja, hogy a visszavágó esélyesei mi vagyunk, és nem is akarunk gól nélküli meccset játszani a vendégekkel.

Miben jobbak egyénileg az ellenfél játékosainál?

A Nistru Otaci labdarúgói inkább az ütközéseket keresik, kihasználják az erejüket. Mi technikailag mindenképpen fölényben vagyunk, amit csütörtök este is bizonyítunk.

Legalábbis ha jó formában lesznek. Ez nem mindig sikerül, Sopronban például a a a győzelem ellenére gyenge meccset játszottak.

Való igaz, eléggé ingadozó a teljesítményünk. A Szuperkupa első összecsapásán jól futballoztunk, de a debreceni visszavágón nem. Az első UEFA-kupa-meccsen a két félidőt tekintve is hatalmas volt az ellentét. A REAC ellen nem volt baj, de Sopronban megint nem ment valami jól a játék. A kettősség okát én sem tudom, pedig ez csak rajtunk, játékosokon múlik. Csütörtökön mindenesetre a szebbik arcunkat szeretnénk mutatni.

Az első találkozó tapasztalataira kellett-e hagyatkozniuk a felkészülésben, vagy újabb információkat is szereztek a Nistru Otaci együtteséről?

Sajnos nem tudtuk újra megnézni az első mérkőzést, mert nem készült róla felvétel. Persze ez nem olyan nagy baj, hiszen mindannyian ott voltunk, tudjuk, mire számíthatunk. Nem akarunk alkalmazkodni ellenfelünkhöz, rá akarjuk erőltetni saját játékunkat a moldovai csapatra.

Úgy tűnik, az önbizalommal nincs probléma.

Eszembe sem jut, hogy nem mi jutunk tovább. Nem vagyunk nagyképűek, egyszerűen csak magabiztosan és jól akarunk futballozni. Az is feldob bennünket, hogy újra hazai pályán szerepelünk, a felújított Bozsikstadionban pedig még nem kaptunk ki. A sorozat folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik