Megterhelő sorozat

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.07.24. 23:35
Címkék
Többek között a Red Bull Salzburg, az Internazionale, a Paris Saint-Germain és az Ajax Amsterdam ellen is pályára lép a következő napokban az Arsenal. Az együttes sokak szerint esélytelen lesz Thierry Henry nélkül az angol bajnoki címért folytatott küzdelemben, de Arséne Wenger szerint a kemény felkészülés meghozza a gyümölcsét.

Bár az Arsenal szurkolói egyelőre nehezen tudják elképzelni, Arséne Wenger, a csapat menedzsere szerint igenis van (és lesz) élet Thierry Henry után is. A szakma véleménye azonban egyöntetű abban, hogy a Barcelonához átigazoló extraklasszis nélkül az együttes az idén is csak külső szemlélője lesz a Premier League bajnoki címéért folyó harcnak. Mindenesetre az „ágyúsokra” elképesztően nehéz felkészülési mérkőzések várnak a következő hetekben, aminek kifejezetten örül Arséne Wenger, aki szerint a felkészülési mérkőzéseknek rendkívül fontos szerepük van.

Érdemes szót ejteni az Arsenal mai felkészülési találkozójáról is, amelyet az osztrák bajnoki cím védője, a Red Bull Salzburg ellen játszanak az angolok. Ezen a mérkőzésen avatják fel a Red Bull átépített stadionját. A kibővített létesítményben immár 31 ezer szurkoló foglalhat helyet: az Arsenal elleni találkozóra ráadásul már az összes jegy elkelt, vagyis az érdeklődés hatalmas a barátságos összecsapás iránt. Osztrák értesülések szerint azonban ez a figyelem kizárólag a vendégeknek szól, hiszen Bodnár Lászlóék (a magyar hátvéd egyelőre sérült, s bizonyosan kihagyja a szerdai meccset) roszszul kezdték a bajnokságot, és máris nagy a felháborodás. A szurkolók úgy vélik, hogy a klub nyári átigazolási politikája elhibázott volt!

Mindenesetre az Arsenal a lefújás után siet vissza Londonba, mert szombaton már az Emirates-kupában lép pályára a francia Paris Saint-Germain ellen, egy nappal később pedig az Internazionale lesz a piros-fehérek ellenfele.

Az Arsenal ezt követően Amszterdamban vendégszerepel, ahol a házigazda Ajax és az olasz Lazio vár az angol együttesre, amelyben természetesen már nem lép pályára a héten a West Ham Unitedhez távozó Fredrik Ljungberg sem. Ott lesz viszont a nem titkoltan Thierry Henry pótlására a Dinamo Zagrebtől vásárolt horvát válogatott, a brazil származású Eduardo da Silva. A 24 esztendős támadó már mezszámot is kapott az Arsenalban: övé lesz a 9-es dressz. És a végére még egy lehetséges (?) átigazolással kapcsolatos hír: az Arsenal vezetői elutasították a Real Madrid legújabb ajánlatát José Antonio Reyesért. A spanyol labdarúgóra már nem számít Arséne Wenger (az előző idényben kölcsönben szerepelt Madridban), de több pénzt akarnak kapni érte, így az Arsenal már fel is vette a kapcsolatot a Lyonnal…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik