A két csere után kezdtek el játszani

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.07.22. 23:55
Címkék
Fordulatos meccsen nyert 4–2-re az Újpest Siófokon. A lila-fehérek kétgólos hátrányt dolgoztak le úgy, hogy csak a második félidőben találtak be a siófoki kapuba. A Megyeri úti együttes legjobbja Rajczi Péter volt, aki két gólt szerzett. A támadó természetesen örül a sikernek, ám kritikusan értékeli csapata teljesítményét.

Az Újpest szurkolóiban szombat este meghűlt a vér, amikor az újonc Siófok már két góllal vezetett a bajnoki címre is esélyesnek tartott kedvenceikkel szemben.

Aztán a végén mégiscsak a lilák ünnepeltek, hiszen a második félidőben négy gólt lőtt az Újpest. A csapat hőse Rajczi Péter volt, aki kétszer talált kapuba, és egy gólpasszt is adott. Ez azért lehet fontos a csatár számára, mert továbbra is van esélye, hogy külföldre szerződjön.

„Egyelőre a siófoki meccs után senki sem jelentkezett nálam vagy a menedzseremnél, hogy szeretne szerződtetni –

mondta vidáman vasárnap délután Rajczi Péter. – Abban

sem vagyok biztos, hogy volt külföldi megfigyelő a találkozón. Annak mindenesetre örülök, hogy jól sikerült a rajt, még akkor is, ha nehezen indult a siófoki mérkőzés. Sajnos kaptunk két elkerülhető gólt, az elején semmi sem sikerült. Ez betudható annak is, hogy sok volt az új játékos a kezdőben, és még nem éreztük egymást.”

Aztán az Újpest összekapta magát a második félidőre, és jól futballozva megfordította a mérkőzést.

A kétgólos hátrány ledolgozása, főleg idegenben, mindenképpen dicséretes teljesítmény.

„Nagy előnybe került a Siófok az elején, és ez elég nyomasztó volt, de nem idegeskedtem, éreztem, hogy nyerünk – folytatta a csatár. – Ellenfelünk nagyon lelkes volt, de az ilyen meccseket minden körülmények között hoznia kell annak a csapatnak, amelyik nagy tervekkel vág neki a bajnokságnak. Urbányi István a szünetben átszervezte az együttest, Kovács Zoltán és Habi Ronald beállása sokat segített. Kovács Zoli jelenléte mentálisan és játékban is rengeteget jelentett, Habi Ronald pedig egyedül több labdát szerzett, mint az egész csapat öszszesen.”

Korábban az Újpest egyik fegyvere volt, hogy a mérkőzés elején szerzett előnyt, most fordítva történt. Rajczi Péter már utalt arra, hogy a lila-fehér együttes még nem állt öszsze, nincs még kialakult kezdőcsapat sem.

„Abban mindenki biztos lehet, nem az volt a tervünk, hogy elengedjük a Siófokot, majd izgalmas meccsen fordítunk – mondta Rajczi Péter. – Persze inkább a vége legyen jó, mint az eleje, azért nem adnak pontot, ha a félidőben vezet valaki, a végén kell. A győzelmünkből egyelőre semmiféle következtetést sem vonhatunk le. Szereztünk három pontot, de a csapat tovább alakul, hiszen Siófokon is két változtatást kellett végrehajtani, hogy jobb legyen a játékunk. Még nem állt össze az állandó csapatunk, de ez a győzelem nagyon fontos volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik