Rivalizálásról szó sem lehet

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2007.07.02. 01:23
Címkék
Vasárnap is megterhelő edzésen vett részt a Liverpool FC két magyar játékosa, Németh Krisztián és Simon András. A klubban most Fernando Torres érkezése a slágertéma, de honfitársaink úgy vélik, nekik egyelőre nem a spanyol klasszis tekintendő riválisnak.

„Training, eating, sleeping” – Németh Krisztián, az MTK-ból Liverpoolba igazoló egyik magyar játékos azt mondja, ezekben a napokban a klub melwoodi központjában e három szó körül forog az élet. A játékosoknak ugyanis az edzésen kívül csak étkezni és aludni van kedvük. Paco Ayestaran, a Liverpool erőnléti edzője, Rafa Benítez első számú segítője a hét utolsó napján is roppant erős tréninget vezényelt.

„Nem először fordul elő velünk, hogy úgy érezzük, most már vége az edzésnek, lépni sincs erőnk, amikor szólnak: van még hátra egy-két gyakorlat – mondta Simon András. – Vasárnap többek között ötször négyszáz métert kellett igencsak erős iramban teljesíteni, erre jött még egy húszperces futószám, de azt sem nevezném levezetésnek…”

A Liverpool hivatalos honlapján képösszeállítás található az amúgy teljesen zárt edzésről, a felvételeken hat-nyolc játékos látható a gyakorlatok közben. Szóló képből csak három van: az egyiken Steve Finnan apró gátak fölött szökdécsel – hősünk a legutóbbi három Bajnokok Ligájadöntőből kettőn pályára lépett –, a másikon Németh Krisztián, a harmadikon Simon András látható.

Mindez még akkor is fontos, ha ezekben a napokban egy spanyol támadó foglalkoztatja a „vörösök” híveit. A hírek szerint nagyon közel a megállapodás az Atlético Madrid csillagával, Fernando Torresszel, aki klubrekordot jelentő 26.5 millió fontért (mintegy tízmilliárd forint) igazolna az Anfield Roadra. Mindez azt jelenti, hogy a két magyar csatár extraklasszis riválist kap.

„Természetesen az a célunk, hogy pályára lépjünk a Liverpool színeiben – mondta erre higgadtan Németh Krisztián. – De Rafa Benítez is azzal kezdte, mi két, három, öt év múlva lehetünk készek arra, hogy a Premier League-ben szerepeljünk, addig tanulnunk, fejlődnünk kell. Magam öt, Andris hat esztendő múlva lesz annyi idős, mint Fernando Torres most, majd ha mi leszünk huszonhárom évesek, ráérünk aggódni, kiket igazol a klub… Szóval hiba lenne a részünkről, ha benne vagy Peter Crouchban, Dirk Kuytban riválist látnánk. Noha valahol azok, messze az az idő, amikor nekünk ezzel kellene foglalkoznunk. Ha lehetőséget kapunk, feltehetőleg egyelőre a reserve teamben, a tartalékok között, akkor meg kell mutatnunk, érdemes volt bennünket szerződtetni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik