Kezdődhet a bevásárlás

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.06.26. 22:59
Címkék
Míg a Barcelona már két játékost is szerződtetett, legnagyobb riválisa, a Real Madrid meglehetősen passzív az átigazolási piacon. A kiszemeltek listája már többé-kevésbé elkészült, de döntés senkinek az ügyében nem lehet addig, amíg nem dől el, ki lesz a bajnok vezetőedzője.

Jelenleg úgy fest, hogy a spa nyol bajnok Real Madrid lépéshátrányba került legnagyobb riválisával, az FC Barcelonával szemben. A miértre a válasz Thierry Henry szerződtetésében rejlik, hiszen a transzfer a nyár eddigi legnagyobb szenzációja. Tehát miközben a katalánok már a jövő csapatát építik, és Joan Laporta elnök egyértelművé tette, hogy Frank Rijkaard marad a vezetőedző, addig Madridban a királyi gárda vezetősége förtelmesen rossz kommunikácójával továbbra is bizonytalanságban tartja a szurkolókat, a játékosokat és a jelenlegi szakvezetőt. Érthetetlen módon Ramón Calderón elnök és Predrag Mijatovics sportigazgató sem cáfolja egyértelműen azokat a híreket, amelyek Fabio Capello menesztéséről és Bernd Schuster kinevezéséről szólnak. Érdekes viszont, hogy hétfőn megszólalt Angel Torres, a Getafe elnöke, aki kijelentette: a bajnokcsapattól hivatalosan senki sem kereste meg klubját azzal a szándékkal, hogy Bernd Schuster átigazolásáról tárgyaljon. Hogy ennek van-e bármilyen jelentősége, még nem tudni…

Az eredeti menetrend szerint hétfő késő délután kezdődött volna Madridban az az igazgatótanácsi ülés, amelyen eldőlt volna, ki irányítja a következő idényben a blancókat (csak zárójelben jegyezzük meg: Fabio Capellónak elvileg 2008 nyaráig érvényes a szerződése). Ezt, a jövő szempontjából nem elhanyagolható aktust azonban elhalasztották, mert vasárnap este a Real Madrid kosárlabdacsapata a Barcelonát legyőzve megnyerte története harmincadik bajnoki címét (egy héttel korábban a futballisták is éppen a 30. elsőséget szerezték meg, és ők is éppen a Barcát múlták felül…), s így tegnap a tanácskozás helyett ünnepeltek az elöljárók.

Természetesen a Real Madrid semmiről sincs lemaradva, de tekintve hogy a katalánok már Thierry Henryt és a monacói Yaya Tourét is megszerezték, ezzel mindenképpen előrébb vannak, mint a fővárosiak. Ami pedig a Real átigazolási stratégiáját illeti, nos, ezt részletesen kibontotta a minap az As című spanyol napilap. Annyi bizonyos, hogy Predrag Mijatovics sportigazgató 110 millió eurót (27 milliárd forint) költhet játékosokra az idei nyáron, és most tizenegyen vannak a jelöltek.

Ebből a hatalmas összegből a Real korábban 80 millió eurót (20 milliárd forint) kínált a brazil csillag Kakáért, aki viszont kijelentette: nem hagyja el az AC Milant. Mivel az álláspontok megmerevedtek, az üzlet létrejöttére csekély esély van, bár a játékos ügynöke nemrég sejtelmesen azt nyilatkozta, hogy semmi sem elképzelhetetlen.

Sokkal valószínűbb azonban Javier Saviola megszerzése, akit Barcelonában nem becsültek meg, ezért – meglehetősen sértett hangon – már el is köszönt a katalánoktól. A „Nyúl” (ez a beceneve az argentin csatárnak) átigazolására csak kétmillió eurót (500 millió forint) kellene kifizetnie a Barcelonának, ami jelentéktelen összegnek számít. A Real Madrid állítólag szóban már megegyezett Saviolával, de hivatalos bejelentés ebben az ügyben sem történt. Mivel azonban a Kaká-ügy realizálódása csak merész álomnak tűnik, a brazilra szánt nyolcvanmilliót más játékosokra költhetné Mijatovics.

Ezáltal több olyan játékos szerződtetése is napirenden van, akik erősítést jelenthetnek a Real Madridnak. Igaz, egyikük kvalitása sem mérhető Thierry Henry vagy éppen Kaká klasszisához. Ráadásul pillanatnyilag egyik játékos érkezése sem biztos. Nem véletlen persze, hogy ennyi a bizonytalanság a nyári igazolások körül Madridban. Elvégre a klub nem akar addig pénzt áldozni, amíg nem dől el, ki ül a csapat kispadjára.

Megint visszakanyarodtunk tehát az eredeti dilemmához: ki lesz az edző? ½

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik