Rajczi Péter: irány Breda?

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.06.24. 23:11
Címkék
Ismét kapós Rajczi Péter. A huszonhat éves csatárt tavaly nyáron is sok csapattól megkeresték, végül egyik sem szerződtette. Télen aztán elvitte kölcsönbe az angol Barnsley, amelynél fél évet töltött el, most pedig a holland NAC Breda szemelte ki. Érdekesség, hogy Rajczi Péter útját a holland klub korábbi játékosa, Pető Tamás egyengeti.

Úgy tűnik, Rajczi Péter csak átmenetileg tartózkodik Újpesten az elkövetkező napokban. A lila-fehérek támadója az angol második vonalban szereplő Barnsley labdarúgója volt a tavasszal, ám miután lejárt a kölcsönadási megállapodás, viszszatért az újpesti együtteshez. Hétfőn csatlakozik Urbányi István csapatához, de csaknem biztosra vehető, hogy a jövőben is külföldön futballozik.

Holland források szerint a NAC Breda vezetői élénken érdeklődnek Rajczi Péter iránt, s komolyan gondolkodnak azon, hogy szerződtessék a támadót, akit 2008. június 30-ig érvényes szerződés köt az Újpesthez. A Breda keretében korábban több magyar is megfordult, futballozott itt Babos Gábor, Fehér Csaba és Pető Tamás is. Pető éppenséggel hat esztendőt töltött el a holland egyesületnél, másfél hete igazolt vissza Újpestre. Karrierje végeztével a Bredánál dolgozik majd, és már most igyekszik segíteni a NAC-nak: azon dolgozik, hogy Rajczi Péter Hollandiába igazolhasson.

„Ajánlásomra került képbe Péter a Bredánál – mondta Pető Tamás. – Már egy évvel ezelőtt is felvetődött a neve, de akkor még nem tudták szerződtetni, az európai uniós törvények megnehezítették a klub dolgát. Az idén már a Magyarországról érkező labdarúgókat is uniós állampolgároknak tekintik, így az akadály elhárult. A Breda vezetői több DVD-t is láttak Rajczi Péterről, amelyek elnyerték tetszésüket. Ha jól tudom, július elején Magyarországra utaznak, és élőben is megnézik a csatárt. Bizakodó vagyok, a többi már rajta múlik.”

Mivel Rajczi Péternek érvényes megállapodása van az Újpesttel, a Breda elöljáróinak a klubbal is meg kell állapodniuk. Dányi Szilárd, a lila-fehérek ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy még nem tárgyaltak, de a holland egyesület képviselője már felvette a kapcsolatot vele.

„Akkor dőlhetek nyugodtan hátra, ha már mindent aláírtunk, és a hollandok azt is látták , hogy nem kézzel vezetem a labdát – mondta Rajczi Péter. – Szerintem nem az edzőmérkőzésen dől el, hogy átigazolnak-e, de természetesnek tartom a kíváncsiságukat. Sajnos láttunk már olyat itthon, hogy felvétel alapján szerződtettek valakit, aki, mondjuk, sérült volt vagy éppen kövér. A hollandok nem akarnak zsákbamacskát venni. Nagy kihívásnak érzem a bredai lehetőséget, egész más lenne ez, mint a Barnsley, amely második ligás csapat volt, és a kiesés ellen volt kénytelen küzdeni. Ráadásul a holland együttes stílusa jobban is tetszik nekem, arrafelé valóban játsszák a futballt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik