Benítez két új felfedezettje

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.05.27. 00:45
Címkék
Fantasztikus hír érkezett Angliából: a BL-döntős angol Liverpool két fiatal magyar labdarúgót igazolt! A magyar válogatott keretébe is behívott tizennyolc éves Németh Krisztián, valamint a tizenhét esztendős Simon András öt évig lesz a „vörösök” futballistája, és az első évben a Rafa Benítez menedzser irányítása alatt álló tartalékcsapatban mutathatja meg, hogy érett a felnőttgárdában való szereplésre is. Mielőtt bárki legyintene, jegyezzük meg, nem a korosztályos csapatokban számítanak a magyar fiatalokra.

A futballt kedvelők közül bizonyára sokan emlékeznek még Vincze Ottó fiatalkori nagy lehetőségére, amikor a középpályást 22 éves korában szerződtette a Barcelona, ahol a második csapatban kapott lehetőséget. Ha ez talán már a feledés homályába merült volna, példálózhatunk Filkor Attilával, aki az Inter juniorcsapatának alapembereként Olasz Kupa mérkőzésen már magára is húzhatta az olasz sztárcsapat fekete-kék mezét.

Nos, örömmel jelentjük, hogy péntek óta újabb magyar labdarúgók kaptak esélyt rá, hogy a szűk európai elitbe tartozó csapatnál mutassák meg tudásukat.

A Bajnokok Ligája-döntős Liverpool ugyanis megállapodott az MTK-val a tizennyolc éves Németh Krisztián és a tizenhét esztendős Simon András szerződtetéséről!

A sztáredző kérte a fiatalok igazolását

A dokumentum értelmében az angol klub mindkét labdarúgó játékjogát megvásárolja, ők pedig péntek késő este már alá is írták szerződésüket az ötszörös BEK-/BL-győztes csapathoz. A futballistákat menedzselő Careers Management Group tájékoztatása szerint mindketten öt évre kötelezték el magukat a legpatinásabb angol klubhoz.

Németh Krisztián és Simon András Rafa Benítez menedzser kérésére pénteken utazott Liverpoolba, majd a kötelező, megfelelő eredményekkel záruló orvosi vizsgálat után a klub edzőközpontjában, Melwoodban, a spanyol szakember jelenlétében látták el kézjegyükkel azt a szerződést, amelynek értelmében június végén már mindketten Liverpoolban kezdik el a felkészülést. A klubnál június 28-án

Folytatás a 3. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik