Nagyon közel a kiesés

A mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.05.23. 16:35
Címkék
Hiába vezetett háromszor is a Győr, az MTK a hajrában megnyerte a meccset, így az ETO-t továbbra is fenyegeti a kiesés veszélye.

Némi költői túlzással az életéért lépett pályára a Győr. Ha nyer, bent marad, ha nem, az utolsó fordulóban dől el a sorsa. Az MTK nyugodtan játszhatott, hiszen első nem lehet, a második helye csak a vad matematika szerint forgott veszélyben.

A Győr ambiciózusan futballozott, letámadta ellenfelét, sok mozgással igyekezett megbontani az ellenfél védelmét, a vendégek pedig a gyors meglódulásokban keresték az üdvösséget. Változatos, jó iramú játékkal teltek a percek, és ahogy múlt az idő, a győriek tűntek egyre határozottabbnak. Gyönyörű kombináció végén Bajzát Péter szép góllal vezetésre is váltotta a fölényt, sőt a házigazda növelhette volna góljai számát, amikor a kitámadó MTK-t meglepve egy kontra végén büntetőt harcolt ki, ám Mátyus János gyámoltalansága miatt nem sikerült elhúznia. Érdekesen változott a játék képe: most a vendégek birtokolták többet a labdát, és a házigazda spekulált az ellentámadásokra, utóbbi így is veszélyesebb tudott maradni. Gondja csak a helyzetkihasználással volt, és az elpuskázott lehetőségek meg is bosszulták magukat, mert Kovács Zoltán hajmeresztő hibáját kihasználva Kanta József kiegyenlített.

A folytatásban hamar ünnepelhettek a hazai szurkolók, az MTK alvó védelme és Böőr Zoltán szemfülessége ismét vezetéshez juttatta a Győrt. Gyorsan jött azonban az üröm is, ezúttal Rozsi József hibája és Pál András erőszakossága hozta meg az egyenlítést. Vérszemet kaptak a csapatok: mindkettő gólra törően futballozott, bár a sok helyzet abból is adódott, hogy a védelmek fellazultak, s olykor elképesztő hibákat követtek el. A gólszerzéshez a házigazda állt közelebb, ám Végh Zoltán továbbra is parádésan védett, így a Győr csak a sokadik helyzetéből tudott ismét eredményes lenni. Csakhogy a mérkőzésen az volt megírva, hogy a hazai gólra azonnal válaszol az MTK, és ezúttal sem volt másként. A hajrában óriási energiákat mozgósított a hazai együttes a három pont megszerzéséért, ám a lefújás előtti pillanatokban egy újabb védelmi hiba megpecsételte a sorsát.

A találkozó akár a legjobb minősítést is megkaphatná, ám az egyéni teljesítményekben ehhez túl nagy volt a különbség. Az MTK végleg megerősítette második helyét, a házigazdának viszont továbbra is bizonytalan a sorsa.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az első MTK-gólt követően egy szurkoló örömében a kerítés tetejére mászott, és leesett a magasból. Súlyos sérülésekkel vitték a győri kórházba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik