Kilencvennégy mesterlövés

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.05.21. 10:32
Címkék
Érdekes meccs lehet a hétfő esti Újpest–Fehérvár bajnoki. A lila-fehérek egy éve a piroskékek elleni mérkőzésen bukták el bajnoki címet, ráadásul a vendégcsapatban két egykori újpesti kedvenc, Farkas Balázs és Simek Péter is pályára léphet. Ott lesz a kezdőben Kovács Zoltán is, aki egyre feljebb jut az Újpest mindenkori házi góllövőlistáján.

Illusztris társaságba került Ko vács Zoltán, az Újpest támadója. A csatár eddig 94 gólt szerzett a lila-fehér együttesben, ezzel a klub örökranglistáján immár holtversenyben a tizenkettedik Egresi Béla és az olimpiai bajnok Nagy László társaságában. Mindössze nyolcszor kellene még a kapuba találnia újpestiként, hogy bekerüljön az első tízbe. Kovács Zoltán már most olyan nagyságokat előz meg, mint Törőcsik András (69 gól) vagy éppen Tóth András (67 találat).

„Amit tizenegy éve ígértem, betartottam – mondta a pályafutása során összesen 110 magyar bajnoki gólt jegyző játékos. – Amikor ezerkilencszázkilencvenhatban Újpestre szerződtem, Nagy László volt a csapat edzője, és kijelentettem, hogy egyszer utolérem őt ebben a rangsorban. A szakember, akinek rengeteget köszönhetek, akkor biztatott, de talán még ő sem hitte, hogy ez sikerül majd nekem. Ennyivel azonban nem elégedtem meg, még sok gólt akarok szerezni az Újpestben, azaz be akarok kerülni az első tízbe.”

Kovács Zoltánnak azonban korántsem ez a legfontosabb versengés, hiszen a lila-fehérekre még két nehéz mérkőzés vár a bajnokságban. Előbb a Fehérvár, majd az MTK ellen lép pályára az Újpest – gyakorlatilag tét nélkül. A hétközi pontlevonás után minimális esélye van az együttesnek a harmadik hely megszerzésére, az már bizonyos, hogy negyediknél rosszabb helyen nem végez a gárda. A bronzéremhez mindkét hátralévő bajnokiját meg kell nyernie, s közben a Zalaegerszeg sem szerezhet pontot.

„A motivációval nem lehet probléma, sportemberhez méltóan kell befejeznünk a bajnokságot – tette hozzá Kovács Zoltán. – Újpesten minden meccsnek van tétje. Tudjuk, mit rontottunk el, sokba került a Vác és a Tatabánya elleni vereség. Emiatt aztán nem is váltott ki különösebb felháborodást az öltözőben, hogy levontak tőlünk három pontot. Persze meglepődtünk a döntésen, de nincs mit tenni, túl kell lépnünk ezen is. Nekünk most az a feladatunk, hogy megmutassuk, megérdemeltük volna a második helyet.”

Az Újpest–Fehérvár meccs több szempontból is pikáns. A lila-fehérek tavaly a székesfehérvári együttessel szemben veszítették el a bajnoki címet az utolsó fordulóban, ráadásul a vendégeknél két korábbi újpesti kedvenc, Simek Péter és Farkas Balázs is szerepet kaphat.

„A tavalyi, Fehérvár elleni meccset nem lehet elfelejteni, a mai napig kísért az a kilencven perc bennünket – mondta a csatár. – Örökre kitörölhetetlen, fájó emlék marad, de ez a mérkőzés nem az egy évvel ezelőtti visszavágója lesz. Kizárólag azzal kell foglalkoznunk, hogy szépen búcsúzzunk a közönségtől. Arra magam is kíváncsi vagyok, két egykori játékosunkat hogyan fogadják majd a szurkolók. Nekik biztos nem lesz könnyű pályára lépniük, hiszen távozásuk óta először futballoznak a Szusza Ferenc Stadionban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik