Egy vérbeli center hiányzik

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2007.05.21. 10:32
Címkék

A Borsodi Liga 29. fordulójá nak legnagyobb vesztese a Pécsi MFC volt, a kiesés ellen harcoló gárda hazai pályán 3–2-re kapott ki a Kaposvártól.

Kulcsár Árpád, a PMFC egyik, ha nem a legjobb teljesítményt nyújtó játékosa volt ebben az évadban, a középpályás mégis vigasztalhatatlan: azt mondja, érthetetlen, hogyan kaphattak ki kétgólos előny után hazai pályán a Kaposvártól.

„Hajnali négy óráig nem tudtam lehunyni a szemem – mondta Kulcsár Árpád, aki tudja, immár hajszálon múlik a csapat sorsa. – Sokszor úgy éreztem, nincs szerencsénk, a Honvéd például az utolsó percben vett el tőlünk két pontot... Persze szerencséje igazán annak van, aki tesz, küzd érte.”

Arra a kérdésre, miben marad el riválisaitól a Pécs, Kulcsár Árpád azt felelte, hogy nincs igazán gólerős, legalább tíz találatot jegyző támadójuk.

„Nézzük végig a velünk sorsközösségben lévő csapatokat: az ETO-nál Bajzát Péter és Bojan Brnovics, a REAC-ban Torma Gábor és Nyerges Krisztián, de még Tóth Norbert is gólerős, a Paksban Buzás Attila és most Horváth Ferenc, a Tatabányában Dorge Rostand Kouemaha, Kaposvárott Oláh Lóránt és Andre Alves. Mindenhol van tíz gólt szerző vagy akörül teljesítő játékos, míg nálunk én vagyok a házi gólkirály nyolc találattal, pedig nemegyszer védőt játszottam. Úgyhogy sikertelenségünk kulcsa, hogy egy tízgólos center hiányzik tőlünk.”

A futballista elmondta: Vácra mennek, és már nem számolgathatnak, hiszen akkor sem biztos az élvonalbeli tagság, ha győznek: „Sikerünkhöz immár másnak is kell buknia, és erre számítani a legrosszabb érzés a futballban…”

Való igaz, a PMFC által 29 meccsen szerzett 30 gól nem túl sok, ha mondjuk a Kaposvár 38, a REAC 40 vagy a Tatabánya 46 góljához mérjük (a Győr 30, a Sopron 32, a Paks 34 találatnál jár). Annak ellenére, hogy négy, kapott gól nélkül lejátszott meccsel kezdte a szezont a Pécs, nagyon elfáradt a végére, és azután, hogy legutóbb több mint két hónapja, március 10-én győzött (a DVTK ellen 1–0-ra), tulajdonképpen nem meglepő, hogy a szakadék szélére sodródott.

Van-e esély a megmenekülésre?

Majd kiderül, de az már tény, hogy nem hosszabbítják meg a vezetőedző, Keszei Ferenc nyáron lejáró szerződését. Kulcsár Árpád szavaihoz visszakanyarodva: az edzőnek is nyilván megvan a felelőssége a csapat rossz szereplésében, de bármennyire is akarja, csatárai helyett ő sem tudja berúgni azt a hiányzó tíz gólt…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik