A „farkasoké” a trófea

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.05.18. 23:45
Címkék
A bajnok Internazionale hazai pályán csak egy góllal győzte le a Romát az Olasz Kupa döntőjének visszavágóján, s mivel a „farkasoknak” becézett rómaiak az első meccset 6–2-re megnyerték, ez azt jelenti, hogy Francesco Tottiék megtörték a „milánói átkot”, azaz két, az Inter ellenében elveszített finálé után végre ünnepelhettek.

Tizenhat év után az AS Roma ismét elhódította az Olasz Kupát!

A „farkasok” hívei már nagyon várták a diadalt, elvégre az olasz nagycsapatok közül ők ünnepelhettek legrégebben kupagyőzelmet, az 1990–1991es szezonban aratott sikerre az ifjabb szurkolók már aligha emlékeznek. Persze a hosszú böjtnél is jobban fájt a Romahívőknek, hogy ebben az időszakban a városi rivális Lazio háromszor is megszerezte a kétségkívül impozáns serleget…

Pedig a Roma a legutóbbi két idényben is mindent megtett, Francesco Tottiék tavaly és azelőtt is eljutottak a fináléig, azonban az Inter nem „engedte” őket odaférni a trófeához.

Az idén azonban fordult a kocka, az első összecsapáson a fővárosiak hengereltek (6–2), és a visszavágóra is elszántan készültek. Luciano Spalletti, a Roma vezetőedzője még az elbizakodottság csíráját is elfojtotta az öltözőben, és kifelé is óvatosan nyilatkozott, 51 százalékot adott csapatának a kupagyőzelemre.

Ennél már a kezdő sípszó előtt több volt a rómaiak esélye, a gól nélküli első félidő után pedig ez a mutató még feljebb kúszott. Körülbelül olyan ütemben, ahogy a milánóiak adrenalinszintje.

Ennek köszönhetően parázs csatát hozott a második félidő, az Inter egyértelműen megcáfolta azokat, akik úgy gondolták, a bajnoki címet már hetekkel ezelőtt bebiztosító együttest már nem is érdekli a visszavágó. Különösen az argentin légió volt elemében, Hernán Crespo gólja után nem sokkal a csereként beálló Julio Cruz is betalált, felcsillant tehát a milánói remény. Roberto Mancini vezetőedző ebbe aztán annyira belelovalta magát, hogy heves reklamálás miatt elküldték a kispadról, majd nem sokkal utána a kolumbiai védő, Ivan Córdoba is megkapta második sárga lapját. A rómaiak ekkor nyugodtak meg, és rutinosan az eredmény tartására törekedtek, sőt Simone Perrotta révén a hajrában még a szépítésre is futotta az erejükből.

De ez már nem osztott, nem szorzott, mint ahogy a vereség ténye sem, a Milánóba elutazó hétezer Roma-fanatikus önfeledten, énekelve ünnepelhette a sárga-bordó klub fennállásának nyolcadik kupagyőzelmét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik