A wolfsburgiak kacsája

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.05.16. 00:20
Címkék

Bajnoki aranyat nyert az osztrák Salzburggal Lothar Matthäus, ám német internetes lapok már-már tényként közölték, hogy a siker ellenére nem marad az olasz Giovanni Trapattoni segítője Ausztriában. Az információk szerint a korábbi magyar szövetségi kapitány az élvonalbeli Wolfsburgnál dolgozna sportigazgatóként korábbi müncheni csapattársával, Oliver Kreuzerrel az oldalán.

„Nem kell mindig mindent elhinni – cáfolta határozottan a híreket Lothar Matthäus. – Az egyik újságíró kitalálta ezt, a többi pedig mindenféle kontroll nélkül átvette. Senki sem keresett meg Wolfsburgból, még csak azt sem mondhatom, hogy beszélgettünk a feladatról. És egyébként is, érvényes szerződésem van Salzburgban, kitűnően érzem magam a csapatnál, készülünk a Bajnokok Ligájára. Esetleg akkor gondolkodnék el a távozáson, ha a Real Madrid vezetői tennének elém szerződést. Ez persze csak vicc, nehogy komolyan vegye…”

Bár Lothar Matthäus korábbi nyilatkozatában – amikor a Salzburggal nyert aranyáról faggattuk – kifejtette, annak ellenére, hogy biztos helye van Ausztriában, mindig akadnak kérői, és el is gondolkodna egy olyan ajánlaton, amely garantálná szakmai fejlődését, illetve előrelépését. Úgy tűnik, ez esetben egyáltalán nem ilyen ügyről lehet szó.

A távozó Klaus Augenthaler utódjaként egyébként nem csak a 46 éves tréner neve merült fel a wolfsburgi klubnál. A jelöltek között van még a svájci Grasshopperstől elköszönő Kraszimir Balakov (aki játékosként Lisztes Krisztián és Szabics Imre csapattársa volt Stuttgartban), illetve a korábban Wolfsburgban már trénerkedő Eric Gerets is, míg a Bayern Münchentől kiebrudalt Felix Magath visszautasította az állásajánlatot, mondván, elsősorban külföldre vágyik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik