A siófokiak nagy fricskája

A mérkőzésről tudósított: KISS ÁRPÁDA mérkőzésről tudósított: KISS ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.05.13. 22:18
Címkék
Szombathelyen azt tervezték, hogy ha a nagy rivális Siófokot megveri a Haladás, akkor már elkönyvelhető, hogy ismét NB I-es a csapat. Azért ehhez a balatoniaknak is volt egy-két szavuk, s taktikus játékkal könnyedén legyőzték vendéglátóikat, és így a Nyugati csoport élére kerültek.

Mindkét csapat szempontjából nagyon fontos volt a győzelem: a Haladás megnyugtató előnyt akart szerezni riválisaival szemben, a Siófoknak pedig azért, mert a siker egyben az első hely elfoglalását jelentette.

A balatoni csapatnak vált valóra az álma...

A Rohonci úti stadionba kilátogató nézők ezúttal is vevők voltak az NB II Nyugati csoportjának rangadójára, hiszen több mint hétezren voltak kíváncsiak a találkozóra. A drukkerek lelkesedése azonban kevés volt a jobb taktikával szemben: a Siófok a középpályássor megerősítésével hatékonyan megakadályozta a Haladás támadásszervezését, útját állva a hazai csapat rohamainak. Az első negyedórában már látni lehetett, hogy a vendégek nem ijednek meg, többet birtokolták a labdát, és enyhe mezőnyfölényt tudtak kiharcolni. Igaz, sokáig hiába próbálták megjátszani az egyedüli támadót, Vajda Istvánt, a siófoki csatár nem boldogult a Haladás-védőkkel. A gyors kontratámadásokkal kísérletező Haladásnak adódott két helyzete is: a sokat mozgó és nagy lendülettel játszó Nagy Gábor például a kapufát találta telibe. Aztán egy jól elvégzett szabadrúgás után vezetést szerzett a siófoki csapat: a középre belőtt labdára jó ütemben érkező Disztl Milán nagyszerű helyzetfelismerése nyomán Sipos Gábor hálójába továbbította a labdát. Ehhez a gólhoz kellett azonban a hazai védők asszisztálása is, hiszen a kapu elé egyedül érkező játékosnak nem volt nehéz dolga. A második játékrész megdermesztette a hazai közönséget: épp útjára indult a labda, máris növelte előnyét a vendégcsapat. Egy bal oldali gyors támadás végén a beívelt labdát Vajda István tiszta helyzetben nagyszerűen fejessel küldte a hálóba. A 2–0 bizony már megnyugtató előnyt jelentett, és ez meg is látszott a siófokiak játékán, pontos, gyors adogatásokkal biztosan tartották az eredményt.

A 76. percben aztán végleg eldőlt a mérkőzés, amikor Tóth Péter a tizenhatoson belül kézzel ért labdához, és Bede Ferenc határozottan mutatott a tizenegyespontra. A megítélt büntetőt Forgács András értékesítette. A rivális együttesnek sikerült megvalósítania elképzelését, leiskolázta ellenfelét, és a győzelemmel átvette a vezető pozíciót.

Lehet, hogy csak most kezdődik az igazi csata a feljutásért?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik