Ragaszkodnak az ifjú csatárhoz

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 15:21
Címkék
A VfB Stuttgartban játszik Szalai Ádám, akiben a német csapat vezetői látnak fantáziát – ezt bizonyítja, hogy a 19 éves játékos szerződést kaphat a felnőttkeretben.

Szalai Ádám második alkalom mal kapott meghívót Róth Antal U20-as keretébe, igaz, ezúttal nem volt része sikerélményben, mivel a magyar válogatott szerdán 2–0-s vereséget szenvedett Horvátországtól az Alpok–Adriakupában. A 19 éves játékos három éve szerepel a német VfB Stuttgartnál, korábban a korosztályos együttesekben játszott. A jelenlegi bajnokságot a piros-fehérek második csapatánál töltötte, de tulajdonképpen már a felnőttkerethez tartozónak vallhatja magát – a VfB vezetői ugyanis látnak fantáziát a fiatal csatárban, 2010-ig szóló szerződést akarnak kötni vele.

Most akkor melyik stuttgarti együttes keretének tagja?

A bajnokikat a harmadik ligában szereplő második csapatban játszom, de két edzőmeccsen pályára léphettem az első együttesben is, és együtt készülhettem a nagycsapattal – mondta Szalai Ádám, aki ebben a bajnokságban harminc mérkőzésen öt gólt szerzett.

Biztató a jövőre nézve.

Szerencsére figyelnek rám a Stuttgart vezetői. Ezt mutatja az is, hogy bár még egy évig él a megállapodásunk, máris meg akarják hosszabbítani kétezertízig a szerződésem. Van három hetem arra, hogy eldöntsem, aláírom-e a tervezetet, s ha igen, akkor a felnőttcsapat tagja is leszek.

A Stuttgart bajnok is lehet, vagyis igazán jó helyre kerülhet. De többször hallhattuk már, hogy más klubok is csábítják. Van komolyabb érdeklődő?

Igen, most is van. A német harmadik ligában szereplő utánpótláscsapatokra külön figyelnek a menedzserek. Mi ugye nem juthatunk fel, de mindenki kiemelkedően akar teljesíteni, mert jó szerződést szeretne kapni. Engem marasztalna a Stuttgart, de egyelőre még nem tudom, mi lesz a sorsom.

Ha jól veszem ki a szavaiból, nem a VfB-től megy nyugdíjba.

Maximalista vagyok, mindig feljebb akarok lépni. Nagyon szeretem a spanyol focit és a nyugdíj is messze van még. Szeretnék egyszer Spanyolországban szerepelni.

Jó szerződéshez segítheti az is, ha az U20-as válogatottban kiemelkedően teljesít, viszont régen szerepelt az együttesben. Legutóbb Olaszországban játszott, amikor döntetlenre végzett a csapat, sőt akkor gólt is szerzett. Meglepődött, hogy a Horvátország elleni Alpok–Adria-kupameccsre újra meghívták?

Bíztam benne, hogy most jöhetek. Voltak mérkőzések, amelyek előtt nem kerestek, de most újra játszhattam. Igaz, a horvátok ellen nem sikerült győznünk, és a gól is elmaradt.

Önnél fiatalabb labdarúgók szerepelnek a nagyválogatottban. Már ott is szóhoz juthatna?

Akik ott játszanak, nyilván jobbak nálam, nekem még fejlődnöm kell. Persze ha a Bundesligában lövöm a gólokat, vélhetőleg a felnőtteknél is lesz helyem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik