Kiköltekezhet a skót

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 15:21
Címkék
Bár még nem ért véget a 2006–2007-es szezon, a Premier League bajnokánál, a Manchester Unitednél már javában tervezik a következő idényt, keresik azokat a játékosokat, akikkel még erősebb lehet a csapat. A védelem, a középpálya és a csatársor is erősítésre szorul.

Noha a „vörös ördögökre” vár még egy bajnoki kör és a kemény csata az FA-kupa május 19-i döntőjében a Chelsea-vel, Alex Ferguson félig már azon agyal, hogy jövőre is tarthassa az MU a lépést a riválisokkal.

Persze ez a kettősség és a megnövekedett munka egyáltalán nem esik nehezére a skót menedzsernek, hiszen az élete a futball, és megszállottként dolgozik a Manchester United sikeréért. A futballhoz való hozzáállását hűen jellemzi az a mondat, amelyet az akkor még Angliában futballozó David Beckhamnek mondott azután, hogy a közönségkedvenc egy edzést kihagyott fia betegsége miatt: „A maga kötelessége az,

hogy futballozzon, nem pedig az, hogy a gyerekét ápolja!”

Szóval, Alex Ferguson és az MU vezetősége munkához látott, hogy tovább „izmosítsák” a csapatot, amelynek azután a játékosvásárlásra csillagászati összegeket fordító Chelsea-vel kell felvennie a lépést. Ezúttal nem lehet oka a panaszra Sir Alexnek, elvégre a Glazer fivérek 50 millió fontot (18 milliárd forintot) bíztak gondjaira, a skótnak ezzel kell sáfárkodnia.

KAPUSOK

Ezen a poszton már most minden rendben van, hiszen a rutinos holland róka, Edwin van der Sar egyenletes, jó teljesítményt nyújt, mellette pedig a nemrég az angol felnőttválogatottban is bemutatkozó Ben Fosterre is számíthat Alex Ferguson. A 24 éves futballista az idei szezonban kölcsönben Priskin Tamás együttesét, a Watfordot erősítette, és annak ellenére remek idényt tudhat a háta mögött, hogy a kiscsapat elbúcsúzott az élvonaltól. Ha Ben Foster visszatér, a nemrég még Gera Zoltánnal egy csapatban futballozó lengyel Tomasz Kuszczak lesz a harmadik a sorban.

VÉDŐK

Ha mindenki egészséges, és megfelelően ráhangolódik a mérkőzésre, nem lehet probléma. A Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidics, Patrice Evra bekksort sok edző elfogadná szerte Európában, igaz, a tavasszal sérülések tizedelték ezt a csapatrészt, ráadásul Rio Ferdinand többször is dekoncentráltan játszott. Mivel a kispad nem túl erős, vérfrissítésre itt is szükség lenne. Alex Ferguson a széleken erősítene, szeretné megtalálni Gary Neville helyettesét, valamint a Southampton 17 éves titánját, Gareth Bale-t is csábítja a bal oldalra. Meglátásunk szerint még egy újonnan igazolt masszív, jól fejelő középső védőt is elbírna a Manchester United kerete.

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Nem véletlen, hogy az MU már több mint egy éve hajkurássza Owen Hargreavest, a Bayern München angol válogatott védekező középpályása remekül illeszkedne ebbe a sorba Michael Carrick és Paul Scholes közé. Vele válhatna igazán átjárhatatlanná a manchesteri középpálya, megelőzve az olyan eseteket, amilyeneket például a Milan elleni, 3–0-ra elveszített BL-elődöntő-visszavágón kellett megélnie Alex Fergusonnak. A széleken Ryan Giggs és Cristiano Ronaldo biztos pont, mögöttük a saját nevelésű fiatalok is beértek, Darren Fletcher és Kieran Richardson is bevethető.

CSATÁROK

Wayne Rooney, Ole Gunnar Solskjaer, Louis Saha. Minőségi játékosanyag, ám ettől függetlenül biztosra vehető, a United igazol majd támadót a nyár folyamán. Bár a 2001-es aranylabdás Michael Owen nagy kedvence a skót mesternek, egy évet kihagyott sérülés miatt, így nem valószínű, hogy Newcastle-ból az Old Traffordra költözik. Sajtóértesülések szerint a „vörös ördögök” rámozdultak a Barcelona mesterlövészére, Samuel Eto’óra is, de aligha fizetnek ki érte 40 millió fontot. A fiatal spanyol csatár, Fernando Torres (Atlético Madrid) megszerzésére már nagyobb esély mutatkozik, de persze az MU a hazai piacon is körülnézett, így az sem lenne meglepő, ha a Tottenhamtől igazolnának támadót, ebben az esetben a bolgár Dimitar Berbatov vagy az angol válogatott Jermaine Defoe jöhet számításba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik