Kamikazefoci Brémában

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.05.04. 23:44
Címkék
Bravúrra készült a Werder Bremen az Espanyol ellen az UEFA-kupa elődöntőjének hazai visszavágóján. A brémaiak kamikazefutballal nekifeszültek ellenfelüknek, de Miroslav Klose kiállítása mindent romba döntött. A május 16-i glasgow-i fináléba az Espanyol jutott be, és ott a Sevillával játszhat.

Mindent egy lapra tett fel Thomas Schaaf, a Werder mestere az Espanyol elleni elődöntő hazai visszavágóján, a kezdő tizenegybe jelölte Miroslav Klose mellett Hugo Almeidát és Aaron Huntot is. Már a csapathirdetésnél egyértelmű volt tehát, hogy kamikazefutballra készül a Werder.

Bár a spanyolok a háromgólos előnyük tudatában léphettek a Weserstadion gyepére, nyoma sem volt rajtuk a magabiztosságnak, sőt mintha őket nyomta volna agyon a tét. Bizonytalanul kezdtek, és az egyik ilyen megingást könyörtelenül ki is használta a házigazda: a portugál Hugo Almeida már a negyedik percben megszerezte a vezetést.

Amikor viszont úgy igazán megindulhatott volna a szekér, egy buta hiba megakasztotta a tengelyt: Miroslav Klose színészkedésért megkapta második sárga lapját.

A brémaiak, igaz, nem estek kétségbe, de az emberhátránynyal már nem tudtak megbirkózni, szép lassan a mezőnyfölényük is elkopott, a második félidőben pedig még a szép búcsú reménye is elszállt.

Nincs sok értelme a felvetésnek, de az emberben mégiscsak motoszkál a kérdés: mi lett volna, ha Miroslav Klose nem csak húsz percet tölt a pályán?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik