Bayern: hú, de kínos!

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2007.04.29. 00:00
Címkék
A Bayern újabb botlásától hangos Németország: a müncheni csapat a Hamburg elleni hazai vereségét követően búcsút mondhat a következő évad BL-szereplésének. Huszti Szabolcs csapata, a Hannover három pontért utazott Mainzba, és 2–1-es győzelemmel térhetett haza, sőt a Hertha és így Dárdai Pál is sikert ünnepelhetett az Aachen ellen.

Oliver Kahn csak nézett.

Volt mit: az Allianz Arena 69 ezer nézője is csak döbbenten figyelte, ahogy Rafael van der Vaart felpörgette magának a balról érkező labdát, majd mielőtt az leesett volna, ballal iszonyatos erővel a léc alá bombázta.

A mozdulat a német kapuslegendának is tetszhetett, igaz, a labda, ha mégoly erős volt is, nem messze Oliver Kahntól csapódott a hálóba – ha kinyújtotta volna a kezét, háríthatott volna. A gól demoralizálta az addig Claudio Pizarro góljával vezető Bayernt, és a bajoroktól eltanácsolt José Paolo Guerrero is betalált: 1–2! A Bayern idei második hazai vereségével végleg elköszönt a jövő évi Bajnokok Ligájától, legjobb esetben is csak az UEFA-kupára készülhet, amit Franz Beckenbauer korábban a „Lúzerek Tornájának” nevezett.

Amúgy nincs szerencséje Oliver Kahnnak Rafael van der Vaarttal: a hollandnak a második idénye ez a Bundesligában, szombaton negyedszer találkozott a Bayern Münchennel, és harmadszor rúgott gólt neki! Úgy fest, a bajorok nem vették észre, hogy az irányító nem csak a bulvárlapokban villog (felesége ismert holland televíziós műsorvezető, mellékesen szépségkirálynő): ha a kapu harmincméteres körzetében a bal lábán van a labda, biztosra vehető, hogy elvállalja a lövést. Talán legközelebb odafigyelnek rá…

A holland zseninek mindenesetre a 42. német bajnokiján ez volt a 16. gólja.

A magyar érdekeltségű mérkőzésen Huszti Szabolcs Hannoverje Mainzban győzött, a kiesés szélére sodorva Szabics Imre társulatát (a magyar csatárt ezúttal nem nevezték a találkozóra). Huszti Szabolcs több veszélyes szabadrúgással és szöglettel hívta fel magára a figyelmet, bejátszotta a bal oldalt, és bár a 93. percben lecserélte edzője, dicséretes teljesítményt nyújtott.

Dárdai Pál jó hetet zárt. Legidősebb fia nyolcéves lett kedden, a hozzá ragaszkodó Hertha BSC meghosszabbította 1997 óta tartó szerződését, szombaton 219. Bundesligabajnokiján pedig négygólos sikert ünnepelhetett idegenben. A berlini sajtó egyre keményebben kritizálta az utóbbi időben erősen visszafogottan teljesítő kék-fehéreket, akik ezzel a sikerrel néhány napra elhallgattathatják a fanyalgókat. A magyar futballista elmondta, kisfia egészségére több játékostársával is jófajta szekszárdi borral koccintottak, majd nevetve tette hozzá: nyilvánvalóan a kellemes aromájú „szőlőlé” adott lendületet a gárdának.

„Megnéztük, sem a fehér-, sem a vörösbor nincs rajta a doppinglistán” – tréfálkozott a látványos győzelemtől érthetően feldobott Dárdai Pál.

Ezek szerint megvan a recept a győzelemre.

Talán ha Oliver Kahn is legurítana egy palack szekszárdit, nem lenne ennyi gondja Rafael van der Vaarttal…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik