Fradi: most sincs licenc!

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.04.27. 23:13
Címkék
Ülést tartott az MLSZ elnöksége csütörtökön. A tanácskozáson szóba került az élvonalbeli klublicencek ügye, az Euro 2012-es pályázat eredménye, az új versenykiírás és a főtitkárváltás. Első fokon több csapat mellett a Ferencváros sem kapta meg a 2007–2008as élvonalbeli szerepléshez szükséges rajtengedélyt.

1. Licencügy

Első fokon a Fehérvár, a REAC, a Tatabánya, a Vác és a jelenleg NB II-es csapatok közül a Ferencváros és a Felcsút nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges klublicencet. Jelen állás szerint tehát az FTC hiába jutna fel a másodosztály Keleti csoportjából az NB I-be, nem kerülhet a legjobbak közé.

„Az MLSZ elnöksége tájékoztatást kapott, hogy az első körben a huszonkét licenckérelemből hatot elutasított az illetékes bizottság – mondta Kisteleki István. – Ebben az évben nem húzódik el annyira az eljárás, mint tavaly. Ha az érintett klubok hozzájárulnak, akkor mi nyilvánosságra hozzuk, hogy melyik egyesület miért nem kapott első fokon licencet.”

Az ítélet ellen fellebbezhetnek az érintettek. Információink szerint a Ferencváros, a Fehérvár és a Vác esetében anyagi problémák miatt utasították el a kérelmet.

2. Versenykiírás

A lapunk birtokába jutott hírek alapján elképzelhető, hogy ismét csak tizenkét klub vesz majd részt a küzdelemben. A 2007–2008-as bajnokság versenykiírásával kapcsolatos előterjesztést nem tárgyalta csütörtökön az elnökség. Május 18-ig hat élvonalbeli klub tulajdonosa véleményezi a terveket, és ekkor terjesztik majd újra az elnökség elé. A tervezetben szerepel, hogy a gól nélküli döntetlen után nem kapnának pontot, a háromnál nagyobb különbségű győzelemért négy, ugyanilyen arányú vereségért pedig mínusz egy pont járna majd.

Kiderült, hogy az APEH egy éve folyó vizsgálata mintegy 75 millió forintos adóhiányt állapított meg a Magyar Labdarú-

gó-szövetség (MLSZ) előző el nökségének idejéből, de még vannak függő ügyek a Lothar Matthäus részére, illetve a Pellady Péterhez köthető cégeknek történt kifizetésekkel kapcsolatban. Az MLSZ az ügy teljes lezárása után dönt az esetleges személyi felelősség megállapításáról, s arról, hogy kezdeményez-e az ügyben ügyészségi vizsgálatot.

3. Euro 2012

Az elnökség tárgyalt az Euro 2012-es, kudarccal végződő pályázat tapasztalatairól is.

„Nem pályázunk a kétezer-tizenhatos Eb megrendezésére –

mondta Kisteleki István. – Hiba

volt hinnem Hrihorij Szurkisznak, az ukrán szövetség elnökének, amikor kezet adott, és nekünk ígérte szavazatát a végrehajtó bizottságban, ha az ő pályázatuk kiesik az első körben, mi pedig támogattuk őt, hogy bejusson a testületbe.”

Mindenesetre újabb jelentős összeg érkezett az MLSZbe, ezúttal az UEFA vezetői döntöttek a szövetség támogatása mellett. Az UEFA és a FIFA összesen 1 milliárd 89 millió forinttal támogatja a szövetség működő terveit.

4. Főtitkárváltás

Közös megegyezéssel felbontja a szövetség Bérczy Balázs eddigi főtitkár szerződését. Bérczy Balázs december óta töltötte be a posztot, a jövőben Füzesi Zsolt látja el a főtitkári feladatokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik