Bodnár György támadja Kisteleki Istvánt

SZ. GY.SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2007.04.27. 23:13
Címkék

Bodnár György, a futballköz vetítési jogok és a Szaknévsor révén ismertté vált üzletember, öndefiníciója alapján „a legtájékozottabb szurkoló”, amint az várható volt, nekirontott Kisteleki István MLSZ-elnöknek.

A szövetség hajdani elnökségi tagja a kezdettől fogva képtelen kibékülni a gondolattal, hogy a korábbi ligaelnök lett a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, de több mint egy évig véka alá rejtette kritikus megjegyzéseit. Hiszen – mint csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta

– az Európa-bajnoki kandidálásunk sikere érdekében ígéretet tett Gyárfás Tamásnak, a pályázat vezetőjének arra, hogy „befogja a száját” a cardiffi döntésig. Nos, a döntés a múlt héten megszületett (mint ismeretes, a horvát–magyar pályázat nulla szavazatot kapott az UEFA végrehajtó bizottságától, és elesett a rendezés lehetőségétől), Bodnár György pedig a szokásának megfelelő kíméletlen kritikával állt elő. Szerinte annak, hogy az Ebpályázat szégyenletesen leszerepelt, elsősorban Kisteleki István személye az oka. A jól elkészített pályázat és prezentáció Gyárfás Tamás érdeme, őt pedig – részben Bodnár György tanácsára – még az előző MLSZ-elnök, Bozóky Imre kérte fel a feladatra, azóta viszont Kisteleki István hibát hibára halmozott, sőt az üzletember szerint „félrevezette az országot”.

Bodnár György szerint az MLSZ elnöke maga sem bízott a sikerben, hiszen az éves közgyűlést pár nappal a cardiffi döntés előttre időzítette, attól tartván, hogy egy esetleges bukás után elveszítené a többséget a közgyűlésben. Ennek ellenére – mondta Bodnár György – arról szóltak az előzetes nyilatkozatok, hogy csak mi nyerhetünk, s a kampányban elhangzott érvek cáfolatára és kifigurázására külön figyelmet szentelt az üzletember a sajtótájékoztatón. Rámutatott, hogy hiába hirdették a pályázat vezetői, hogy Vlatko Markovic horvát futballelnök a vetélytársaknak tett gesztusként lépett vissza az UEFA vb-tagsági jelöléstől későbbi szavazatokért cserébe, ugyanis a hivatalos korhatár miatt nem is indulhatott a szavazáson a hetvendik életévét januárban betöltő sportvezető. Bodnár György szerint nevetséges volt az is, hogy az MLSZ vezetői azt hirdették: a lengyel–ukrán pályázat esélytelen, s hogy Hrihorij Szurkisz ukrán elnököt támogajuk a vezetőségbe kerülésben, mert majd ő is segít nekünk – sokkal inkább saját magának segített. De balgaság volt az Eb miatt felbontani az MLSZ tévés jogokról szóló hosszú távó szerződését a Kentaro svájci céggel, s helyette a befolyásosnak hitt, ám a FIFA-val megromlott kapcsolatú SportFive-ot választani (emiatt amúgy per vár az MLSZ-re). Bodnár György hiányolta az UEFA-ban jól ismert Puhl Sándor, Nyilasi Tibor, Mezey György, Lothar Matthäus, Détári Lajos, Bozóky Imre bevonását a pályázati munkába. Kisteleki Istvánról szólva pedig többször is elismételte, hogy a tények arra utalnak: „Vagy üres a feje, vagy pedig tele van a zsebe.”

Természetesen megkerestük Kisteleki Istvánt, hogy kommentálja Bodnár György kijelentéseit, azonban az MLSZ elnöke szűkszavúan válaszolt: „Nem szeretnék reagálni Bodnár György szavaira.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik