Amikor kapjuk a Goalt

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.04.25. 09:50
Címkék
Svájcban járt Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke. Az előzetes hírek szerint arra szeretett volna választ kapni, hogy miért nem a horvát–magyar pályázat nyerte el a 2012-es Eb rendezési jogát. Mint kiderült, erről kevés szó esett, ami viszont biztos: pénzt kap a szövetség.

Eredményesnek ítéli meg Kisteleki István a hétfőn Svájcban folytatott tárgyalásait. Az MLSZ elnöke találkozott Michel Platinival, az UEFA és Joseph Blatterral, a FIFA vezetőjével is. Arról kevés szó esett, hogy miért nem a horvát–magyar közös pályázat nyerte el a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogát, de Kisteleki István szerint a jövőre nézve biztatóak voltak a m e g b e szélések. Joseph Blatter levelet küldött önnek, amelyben közli, hogy a Goal-programban nyolcszázezer dollárt, száznegyvenötmillió forintot kap az MLSZ. Ezt a pénzt tulajdonképpen pályázaton nyerte a szövetség, nem?

A Goal a szövetségeket segítő keret – mondta Kisteleki István. – A mi esetünkben az edzőközpont létesítése és az OLLÉ pályaépítési program nyerte el a FIFA döntéshozóinak tetszését.

A FIFA elnöke levelében úgy fogalmaz, hogy a második Goal-programban esedékes összeget az érvényes szerződés szerint a lehető leghamarabb átutalják. Ez az összeg mindenképpen járt volna?

Nincs még érvényes megállapodásunk, csak a jövő héten írjuk alá. A Goal technikai bizottsága korábban döntött már az ügyben, a szerződést később szignáljuk, de ez csak formalitás.

Mire jutottak Michel Platinival, az UEFA elnökével?

Kijelentette, hogy a HatTrick-programban – amely ugyanaz, mint a FIFA Goal-projektje – támogatják majd a kezdeményezéseinket.

A horvát szövetség vezetői kompenzációt kérnek az UEFA-tól az elbukott pályázat miatt.

Külön tárgyaltunk, úgyhogy nem tudom, mi hangzott el a horvátok és Michel Platini megbeszélésén. Én csak a jövő programjairól és a hosszú távú tervekről egyeztettem.

Az Euro 2012-es pályázat eredményhirdetése után többen – finoman szólva – különös pénzemberek befolyását említették…

Én ilyet sohasem mondtam, nem is foglalkozom vele.

Felvetődött esetleges kárpótlásként, hogy Magyarország U21-es Eb-t vagy éppen egy nemzetközi kupadöntőt rendezne?

Jelenleg nincsenek meg a feltételei egy U21-es kontinensviadal vagy egy finálé megrendezésének. Ezek alapján a 2012-es pályázatunk a realitás talaján állt?!

Száz százalékban. A pályázati feltételeknek minden tekintetben megfeleltünk.

Csütörtökön elnökségi ülést tartanak az MLSZben: ott mit mond majd?

Először is meg kell köszönnöm mindenkinek a munkáját. Rendet kell tennünk a labdarúgásban, a mostani programokat kell fejlesztenünk, mert ezek vihetik előre a sportágat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik