David Beckham visszatér

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.21. 23:46
Címkék
Nagy a tülekedés az aranyéremért, még négy csapat is reális eséllyel pályázik a bajnoki címre. A Barcelona, Sevilla, Real Madrid, Valencia kvartett utóbbi két tagja szombaton egymással játszik, a madridi meccsen a hazaiak David Beckhamet is bevetik.

Bár az év elején sokan elkönyvel ték, hogy a Real Madrid kiszállt a bajnoki aranyéremért folyó versengésből, a királyi gárdát most mégis a cím várományosai között emlegethetjük. Fabio Capello együttese a Bayern München elleni BL-búcsú után „ráfeküdt” a hazai pontvadászatra, és sikerült is tartania a lépést a listavezető Barcelona, Sevilla duóval. Kérdés viszont, hogy az utolsó nyolc fordulóban tud-e robbantani, és le tudja-e dolgozni ötpontos hátrányát a mostanság hullámzóan teljesítő Barcelonával szemben. Nem lesz gyerekjáték. Különösen azért, mert a Primera División hátralévő programját áttekintve tisztán látszik, a négy nagy közül a Realnak kedvez a legkevésbé a sorsolás, a madridiakra még két rangadó is vár.

Szombaton a Valenciát, május 5-én a Sevillát fogadja. Ami az esti összecsapást illeti: hatalmas csatára van kilátás a Bernabéustadionban, a Real Madridra a remek formában lévő, erőtől és dactól duzzadó Valencia vár.

A vendégek kiváló formába lendültek a tavaszi idény végére, a Bajnokok Ligájában az olasz Inter kiütése után csak a visszavágó utolsó percében kapott góllal búcsúztak az angol Chelsea ellenében, a peches vég miatt érzett düh és dac viszont még mindig munkálkodik Quique Sánchez Flores embereiben, ezt példázza a vasárnapi esti, Sevilla elleni sima 2–0-s győzelmük is.

Ráadásul a valenciai játékosok számára nem lesz ismeretlen az aréna, hiszen a március 24-én ott rendezett, Dánia elleni Eb-selejtezőn hatan is lehetőséget kaptak a spanyol válogatottban.

Jó hír a madridiak számára, hogy David Beckham a március elején, a Getafe elleni bajnokin elszenvedett sérülése után viszszatér. Az angol középpályás, bár biztosan távozik a csapattól, még egyszer szeretné megmutatni, hogy 2003-ban nem érdemtelenül igazolták a madridiak. Ehhez magára kell vállalnia a vezér szerepét a rangadón, mert ha a Valencia ellen nem sikerül győznie, a galaktikusnak nevezett Real Madrid sorozatban negyedszer is trófea nélkül marad.

A csütörtök esti Király-kupanegyeddöntőn a Sevilla idegenben 3–0-ra megverte a Deportivót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik