Berlinig énekelhetik magukat

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.04.19. 00:49
Címkék

„Berlin, Berlin, Berlinbe uta zunk!” – énekelték kedden a Nürnberg szimpatizánsai. A dal jelentése: irány a berlini finálé! A Német Kupában mindegyik szurkolótábor a nyári vb-ről vett nótával hozakodik elő, ha csapata kiharcolja a továbbjutást. Hiszen a végső állomás ezúttal – ahogyan 1985 óta mindig – Berlin.

A Wolfsburgban akad egy játékos, akinek nem ismeretlen a fővárosi Olimpiai Stadion. A brazil középpályás, Marcelinho tudta, ha csapata legyőzi a Stuttgartot, vendégként visszatérhet korábbi sikereinek színhelyére – oda, ahol öt évet töltött el, s dicstelen távozásra kényszerült.

A szőkés hajú középpályás 2001 és 2006 között volt a Hertha BSC játékosa, 155 mérkőzésen lépett pályára kék-fehér színekben, hatvanöt gólt szerzett, s kilengéseivel, magatartásával kierőszakolta, hogy Törökországba igazolhasson. De alig telt el fél év, visszatért Németországba, hogy végre rangosabb trófeát is nyerjen, mert a berliniekkel ez nem adatott meg számára…

Gondolta, talán majd most, Berlinben, de nem Herthamezben!

Nos, a brazil most szabályosnak tűnő gólt szerzett, ám a bíró les miatt nem adta meg… Vígan énekelni, utazásra buzdítani így csak a vendég stuttgartiaknak volt okuk: májusban jelenésük van Berlinben – a Nürnberg elleni döntőn!

Marcelinho nem lesz ott…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik