Életre szóló élmény volt

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.04.17. 01:29
Címkék
Bár nem lépett pályára Koman Vladimir a római Olimpiai Stadionban, ezt a vasárnap délutánt nem felejti el egyhamar. a Sampdoria magyar légiósa összeismerkedett Francesco Tottival, aki a mérkőzésen parádézott, két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a hazaiak 4–0-s sikeréből.

Koman Vladimir a félelmetes római Olimpai Stadion kispadján ülve figyelte, ahogy csapata miként kínlódik az AS Roma ellen, és közelről csodálta meg a „farkasok” legnagyobb sztárjának, Francesco Tottinak a játékát. S bár a magyar fiatal ezúttal nem lépett pályára, örök emlék marad számára a római kirándulás: mielőtt a Sampdoria útra kelt az olasz fővárosba, a genovai klub Primaveraegyüttesének edzője Koman Vladimir lelkére kötötte, hogy ha összefut Francesco Tottival, feltétlenül veregesse hátba, és adja át üdvözletét a Roma csapatkapitányának. Nos, a randevú létrejött…

„A lelátók felől már hatalmas hangzavar hallatszott az öltözőfolyosón, amikor a kezdőjátékosok felsorakoztak a bírók mögött – mondta lapunknak Koman Vladimir a mérkőzés után. – Sétáltam a kijárat felé, ahol először Cristian Chivu került elém, így megkérdeztem tőle, hol lehet Totti, ugyanis a Roma sztárja még nem volt ott a sorban. A román válogatott rámutatott az akkor érkező Francescóra, én pedig odaléptem hozzá, bemutatkoztam, és teljesítettem a megbízást, átadtam az edzőm üdvözletét. Aztán még néhány szót váltottunk: nagyon barátságos volt, rákérdezett, honnan jöttem, én válaszoltam, majd sok sikert kívántunk egymásnak, és elindultam a kispad felé.”

És hogy miért „csak” a cserepadon kapott helyet a labdarúgó? Nos, mint kiderült, a mérkőzés előtti utolsó római gyakorlásnál kisebb sérülést szedett össze, s bár nem tudni, hogy a Torino elleni meccs után egyébként a kezdő tizenegybe jelölte volna-e őt Walter Novellino vezetőedző, végül csereként sem kapott lehetőséget. .

„Rémisztő volt látni, mennyire erős csapat ez a Roma, például a múlt heti ellenfelünkhöz, a Torinóhoz képest is – folytatta a magyar futballista. – Azt hiszem, gyorsan kiheverték a manchesteri kudarcot a »farkasok«, s újra formába lendültek. Hogy mi a véleményem Tottiról? Nos, ő már csak Totti. Fantasztikus játékos, minden mozdulatát élmény nézni, és ahogy képes helyzetbe kerülni, az elképesztő. Két gól és egy gólpassz, kell ennél több? Szinte egyedül vert meg bennünket. A meccs végén még odaszaladtam hozzá, és gratuláltam a parádés produkciójához.”

De ezen a délutánon nemcsak Francesco Tottinak járt ki a dicséret: a Roma labdarúgói egytől egyig megmutatták, miként kell egy profi csapatnak néhány napon belül felülkerekedni egy csúfos kudarcon, a manchesteri 7–1-es vereségen. Ami pedig a csapatkapitányt illeti, fogadjuk el Koman Vladimir véleményét. Azaz: Totti már csak Totti. Fantasztikus játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik