„Ez életem gólja volt”

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.04.04. 23:29
Címkék
Ritkán látott bombagólt szerzett Rajko Lekics: a szerb-dán állampolgárságú támadó 32 méterről talált be a Bp. Honvéd kapujába, nem csoda hát, hogy a ZTE légiósa élete legnagyobb találatai közé sorolja a hétfő esti bajnokin szerzett gólt.

Egy pillanatra minden megváltozott. Senki sem törődött a kikopott fűvel, a lelátó üres székei sem tűntek fel, az eltévedt passzok miatti düh is elillant. Néhány másodpercen át mindenki úgy érezte, mintha a Premier League mérkőzését nézné vagy spanyol stadionban ülne, esetleg az Inter, a Roma vagy éppen a Milan sztárjainak játékát figyelné. A ZTE–Bp. Honvéd bajnoki összecsapás 75. percében Rajko Lekics olyan gólt akasztott Sandro Tomic kapujába, amilyet ritkán látni magyar pályán. Ha a szerb-dán légiós képes ilyen és ehhez hasonló parádés megoldásokra, ismét érdemes lesz kilátogatni egy-egy magyar bajnokira – az egerszegieknek mindenképpen... Élete gólját szerezte? Bár még nem láttam a felvételeket, valószínűleg igen – mondta Rajko Lekics. – Ha a Honvéd-mérkőzés előtt kérdezik, melyik volt eddigi karrierem legemlékezetesebb gólja, rögtön rávágom a választ: az Odense színeiben a Heerenveen ellen az UEFAkupában szerzett ollózásos. A hétfői azonban fontosságát tekintve mindenképpen felülmúlja azt a gólt. Ilyen távolról még sohasem találtam a kapuba, úgyhogy ez életem gólja volt. Amúgy a nagy bombázók közé sorolja magát? Nem. Inkább a kapu előterében találom fel magam, befejező csatár vagyok. Eddigi pályafutásom során mindössze háromnégy gólt lőttem húsz méteren túlról. Ha nem tartja magát jó lövőnek, miért próbálkozott harminckét méterről? Abban a helyzetben meg kellett próbálnom. Megtoltam a labdát, felnéztem, és láttam, hogy jóval a gólvonal előtt he lyezkedik a Honvéd kapusa, így arra gondoltam, most lőni kell. Erőből rúgtam meg a labdát, nem átívelni próbáltam a kapus fölött.

Mikor érezte úgy, hogy a hálóban köt majd ki a labda? Amint belerúgtam. Az ilyesmit érzi az ember. Olyan jó ütemben és tökéletes helyen találtam el a labdát, hogy nem lehetett más, csak gól.

Egy ilyen parádés találat lökést adhat a továbbiakra is…

Én is ebben bízom. Eddig sem ment rosszul a játék, de fontos volt, hogy végre eredményes is legyek.

Hosszú ideig tíz emberrel játszott a ZTE, mégis megfordította az eredményt, ami jó csapatszellemre utal, holott néhány napja még gondok voltak az öltözőben...

Szerintem nagyon összetartó együttes a Zalaegerszeg. Bebizonyítottuk, hogy a nehézségek dacára is erősek vagyunk. Úgy küzdöttünk, mint az őrültek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik