Még nem dőlt el az összetett

O. Z.O. Z.
Vágólapra másolva!
2007.03.25. 00:08
Címkék

Noha Adam Malysz min dent megtett, hogy az idény utolsó versenyét formalitássá egyszerűsítse, Anders Jacobsen nem hagyta lerázni magát, így az utolsó viadalon még lehagyhatja a szombaton győztes lengyel riválisát. Planicán a hosszú évek alatt megszokott tömeg az idén kissé megcsappant, részben azért, mert az újonnan épített lelátókon nem férnek el annyian, mint az elmúlt időben, amikor, mint heringek a konzervdobozban zsúfolódtak össze az érdeklődők a világ legnagyobb sírepülősáncának tövében.

A 30 ezer néző ezúttal sem látott hatalmas ugrásokat, csak a versenyen élén végző kettős tudta túlugrani a zsűritávolságot (215 méter), ami annak tükrében, hogy tavaly 220 méter, két évvel ezelőtt pedig a 230 méter feletti repüléseknek lehettünk szemtanúi, kifejezetten szerény.

Nemcsak az ugrások hossza csökkent, hanem a néhány éve még ezrével Planicára csődülő lengyel Malysz-őrültek száma is, noha kedvencük jó úton halad, hogy megszerezze pályafutása negyedik összetett Vksikerét: ehhez azt az ujjgyakorlatnak tűnő feladatot kell végrehajtania az utolsó versenyen, hogy a legjobb hét között végez. A norvég Jacobsen ugyanis hiába tett meg mindent, 1.9 ponttal elmaradt a lengyel mögött, így 66 pontra nőtt kettejük között az összetettbeli különbség. Jacobsen akkor végezhet az élen, ha nyer, és Malysz nem jobb nyolcadiknál, vagy második és Malysz nem végez a 17. helynél előrébb. Összegezve: kevés rá az esélye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik