Kemény: Az volt a kulcs, hogy kiderüljön, melyik csapat a magyar

Vágólapra másolva!
2007.03.22. 18:11
Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint a nyerő teljesítmény benne van a magyar férfi vízilabda-válogatott összes balkezes játékosában, illetve a jobbkezesek nyolcvan százalékában. A szakember úgy véli: ha egy-két embere gyengébben játszik is, de a maradék nyolc-kilencből akár csak háromnak is kijön a lépés, az a nagy meccseken elég a csapatnak a győzelemhez.
Kemény  Dénesnek (balra) és Mátéfalvy Csabának eddig nem kellett halálra izgulnia magát
Mirkó István ? archív
Kemény Dénesnek (balra) és Mátéfalvy Csabának eddig nem kellett halálra izgulnia magát
Kemény  Dénesnek (balra) és Mátéfalvy Csabának eddig nem kellett halálra izgulnia magát
Mirkó István ? archív
Kemény Dénesnek (balra) és Mátéfalvy Csabának eddig nem kellett halálra izgulnia magát

Szavazás

Hányadik helyen végez a magyar férfi vízilabda-válogatott a 2007-es vb-n?

Írja be az itt látható számot!
A Kanada elleni, 19-3-as győzelemmel zárult összecsapás után a kétszeres olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok kapitány így értekelt a Kemény legények című sorozatban:

„Az volt a mérkőzés kulcsa, hogy az első másfél negyedben kiderüljön, hogy melyik csapat a magyar – mondta. – Mivel ez kiderült, ezért Kanada egyáltalán nem tudott úgy vízilabdázni ellenünk, mint a románok ellen.”

„Úgy gondolom, bármi is történik, nyertük volna a meccset, hiszen előbb-utóbb elhúztunk volna – folytatta. – Így, hogy ez már az elején sikerült, gyakorlatilag visszajött a két évvel ezelőtti kanadai csapat.”

„Az mindenképpen előrelépés, hogy sokkal jobban védekeztünk, mint az első meccsen. Kevesebb gól kaptunk. (…) a fórok ugyan döcögtek, ám szerencsére a kihagyott emberelőnyök felét szépen kijátszottuk, csak a lövés volt rossz. Ebben majd javulunk. Legalábbis bízom benne.”

„Azt is le lehetett szűrni, hogy a nyerő teljesítmény benne van az összes balkezesben, illetve a jobbkezesek nyolcvan százalékában. Ez a mai helyzet. Volt egy-két játékos, aki halványabban játszott, de mezőnyjátékosból még így is maradt nyolc-kilenc. Ezek közül egy nagy meccsen három is elég (ha kiemelkedő teljesítményt nyújt).”

Biros Péter kommentárja két részből állt, egy komolyabb és egy oldottabb szakaszból.

„Úgy álltunk oda, hogy ha az elején megnyugtató előnyt tudunk szerezni, akkor abból lehet visszavenni, nem úgy, mintha hatvan százalékkal kezdtünk volna, és azt kellett volna százra feltornászni” – kezdte eszmefuttatását a mérkőzést négy góllal záró klasszis.

„A fórok megint nem sikerültek olyan jól a második negyedtől, de amikor kellett, akkor belőttük. Reméljük, a későbbiekben jobban oda tudunk rá figyelni majd.”

A rá jellemző évődő stílus akkor került elő, amikor Sztancsik Tamás kollégánk a lövések sebességéről kérdezte (Biros 82 km/órával nyerte meg ezt a különversenyt Kanada ellen).

„Szoktuk figyelni, szegény Marcit (Szívóst) cukkoltam is, hogy övé volt a leglassabb a 43 km per órával… De lehet, hogy az én ejtésem, azt viszont nem írták ki, úgyhogy nem tudjuk…”

„Valóban szoktunk ersenyezni… Mondjuk Gergőnek (Kiss Gergely) nem mondtam, hogy csak hetvennel tud lőni, de majd mindjárt közlöm vele.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik