Sós Ildikónak tetszett a játék és posztjának örököseit dicséri

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.03.21. 14:53
Két fordulót követően veretlenül áll a csoport második helyén a magyar női vízilabda-válogatott a Melbourne-ben zajló vb-n. Címvédő együttesünk eddigi szerepléséről Sós Ildikót kérdeztük, aki az athéni olimpiáig válogatottunk elsőszámú kapusának számított.
Sós Ildikó szerint mindig lesz majd csapatunkban egy-két húzóember
Mirkó István
Sós Ildikó szerint mindig lesz majd csapatunkban egy-két húzóember
Sós Ildikó szerint mindig lesz majd csapatunkban egy-két húzóember
Mirkó István
Sós Ildikó szerint mindig lesz majd csapatunkban egy-két húzóember

“Az olaszok, majd Új-Zéland ellen is rendkívül összeszedett játékot láttam - mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Sós Ildikó -, motiváltak a játékosok, tudnak küzdeni egymásért és a csapatért.”

“Volt kapusként nekem természetesen kimondottan tetszett két hálóőrünk teljesítménye. Örülök, hogy elsőszámú kapusunk, Horváth Patrícia mellett a második, könnyebb ellenféllel szemben Brávik Heni is lehetőséget kapott a rutinszerzésre. Szükség is van rá, mert ki kell őt próbálni éles helyzetben is.”

Örömmel láttam, Új-Zéland ellen nem kezdtünkk el számolgatni meccs közben, hogy ez már megvan, hanem a lányok sikerrel próbálták meg már most a legtöbbet kihozni magukból és a mérkőzésből.”

A csoport első, automatikusan negyeddöntőt érő helyéért az olaszokkal futnak versenyt a mieink.

“Jó lenne elsőnek lenni a csoportban, de akkor sincs semmi baj, ha a második helyen lépünk tovább. Az olaszokkal kiegyenlített mérkőzést játszottunk, igaz, a végén mi mentettük döntetlenre a találkozót.

“A védekezésünk összeállt, az első mérkőzésen egyértelműen az öt gólt szerző Pelle Anikó vitte a hátán a csapatot. A másodikon csatlakozott hozzá Primász Ági, aki az olaszok ellen nem kifejezetten a szokott helyén szerepelt, sokszor rossz kezén volt a labda.”

“Ha pedig az elkövetkezendőkben nem jönnek össze a dolgaik, vagy kiveszik őket a játékből, akkor átveheti a húzóember szerepét a rutinos Stieber Merci, Valkai Ági, Tomaskovics Eszti, vagy valamelyik fiatal. A magyar csapatra mindig is az volt a jellemző, hogy egyszer ennek ment jobban a játék, másnap aztán valaki más vette át tőle a stafétát és tolta maga előtt az egész csapatot.”

Sós Ildikó két éves kisfiával jelenleg otthon van, de nem sokáig, hiszen második gyermekét várja, két-három hete van még a szülésig.

“Az a veszély nem fenyeget, hogy mérkőzés közben a sok izgalomtól beindulnak a tolófájások, mert a kisfiam tesz róla, hogy ennyire azért ne tudjam beleélni magam a vb-be. De ez legyen a legnagyobb bajom, mindannyian jól vagyunk és nagyon drukkolok a lányoknak a folytatásban is.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik