Megint egytucatnyi gól

SZABÓ GÁBOR, KIRIPOLSZKY TAMÁSSZABÓ GÁBOR, KIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.03.04. 00:26
Címkék
A magyar férfiválogatott a második félidőben lelépte az elfáradó románokat a kupa második fordulójában.

Újabb csapat, amely erősödött a kolozsvári nemzetközi torna óta. Az erdélyi városban ellenünk 12–3-ra veszítő román együtteshez csatlakozott a sokáig sérült, gólerős Andrei Iosep, az olasz Florentia centere, Cosmin Radu, illetve a szintén olasz Chiavari légiósa, Andrei Busila. Vlad Hagiu játékosai ráadásul nyugodtan állhattak ki szombaton délután a Volvo-kupán, hiszen Debrecenben már csak azok szerepelnek, akik ott lesznek a melbourne-i vb-n is, míg nálunk vasárnapig nagy verseny zajlik a csapattagság kivívásáért.

Tudja ezt Molnár Tamás is, aki az első percen belül ötméterest harcolt ki, amelyet a pénteken villogó Biros Péter használt ki. Az epizód azonban nem adott lendületet a csapatoknak, az első félidő felejthető volt. A magyar helyzetek, akárcsak egy nappal korábban, ezúttal is kimaradtak: az első negyedben Fodor Rajmund, a másodikban Molnár Tamás és Steinmetz Ádám rontott százszázalékos ziccerben, ráadásul a gárda a távoli lövésekkel is hadilábon állt. A második játékrész alacsony színvonalúra sikerült. A románok teljesen hatástalanul pólóztak támadásban a magyar satu szorításában, az esetek döntő többségében még lőni sem tudtak. A hazai akciók viszont a rengeteg kontrafaulton haltak el, így aztán le-fel úszkáltak a játékosok, a póló szépségei háttérbe szorultak.

A harmadik negyedben lábra állt a magyar együttes, és fokozatosan bedarálta a vendégeket. Különösen Molnár kapta el a fonalat, kis túlzással egyedül hozta a felvonást: előbb büntetőt brusztolt ki, később látványos előnymegjátszásnak volt a végállomása, majd klasszikus centermegmozdulással, a védőt beforgatva juttatta a labdát Bertini Nenciu mögé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik