Kincset ér a jó védelem

BERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLABERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2007.02.18. 01:24
Címkék
Az első félidő nehézségei után, a sérült Görbicz Anita nélkül is biztosan verte meg a Győr a Buducsnoszt Podgoricát a BL ötödik fordulójában.

Kilenc hónappal korábban, 2006. május 20-án a montenegrói szurkolók teljesen megtöltötték Győrött a Magvassy-sportcsarnok vendégszektorát. Akkor a KEK elnyerése volt csapatuk célja, és mivel három góllal nyert, ezt sikerült is elérnie. A Podgorica idei BL-szereplése gyengére sikerült, ezért megcsappant a szurkolók érdeklődése, egyetlen szimpatizánsuk sem kísérte el a csapatot Győrbe.

Változás történt az együttesben is: távozott Nikola Petrovics edző, továbbá a játékosok közül Anna Burmisztrova, Jelena Dmitrijeva és Jana Vasziljeva. A térdsérüléssel bajlódó Szanela Knezovics sem lépett pályára.

A szombati csatában mintha a közönség is érezné, most a szokott hangulat nem elég, már a kezdés előtt fantasztikus biztatást kapnak a győri lányok a lelátóról. Hiába, ez vizsgamunka a javából, hiszen Görbicz Anita nélkül kell megszerezni a negyeddöntőbe jutáshoz létfontosságú két pontot. A magyar bajnok szellemi vezére civilben szurkol a társaknak (mellette Radulovics Bojana, azaz még nagyobb a gond), Róth Kálmán nem akarja kockáztatni sérült játékosa egészségét.

Az első percekben a montenegrói csapat azonban állja a sarat, rendre a vendégeknél az előny. Szerencsére Herr Orsolya parádézik, ziccereket véd, szélről pedig szinte bevehetetlen a kapuja. A 19. percben Bódi góljával 7–6-ra már az ETO-nál az előny, de ekkor még visszaveszi a vezetést a Podgorica. A félidő hajrájában azonban már nincs pardon, fordít a magyar bajnok, s növeli fórját.

A második félidő első periódusa még nem a nyugalom jegyében telik, nem sikerül tovább növelni a különbséget. Sok a hiba a hazai támadásokban, szerencsére azonban a védekezés közel áll a tökéleteshez, ha pedig helyzetbe kerülnek a vendégek, ott van Herr Orsolya. Így a vége felszabadult ünnep, az ETO bebizonyítja, hogy vezére(i) nélkül is tud küzdeni, s ami a legfontosabb – nyerni!

Mestermérleg

Róth Kálmán, a Győr edzője
Érthetetlen módon az elején kissé görcsös és pontatlan volt a játékunk, s így nem sikerült jelentősebb előnyre szert tennünk. Csapatom nem játszott jól, de nagyon akart. A védekezésünk kifogástalan volt, a megszerzett labdákkal sikerült gyors ellentámadásokat vezetnünk. Remélem, mielőbb kimászunk a gödörből, és márciusra már ismét régi fényében ragyog a csapatunk.

Tatjana Jeraminok, a Podgorica edzője
A Győr megérdemelten győzött. Különböző okokból pillanatnyilag sajnos, kevés a játékosunk, a mostani időszakban fiatalítunk, vagyis új csapatot kezdünk építeni. Reméljük, rövidesen kialakul a jövő együttese, és fogunk még eredményesebben kézilabdázni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik