Inter, Roma: forrongó öltözők

M. T.M. T.
Vágólapra másolva!
2007.01.13. 01:21
Címkék
A háromhetes téli szünet után a hét végén a 19. fordulót rendezik meg a Serie A-ban, azaz véget ér az úgynevezett őszi idény. Az őszi első kiléte régóta nem kérdéses, hiszen az Inter hatalmas előnnyel vezeti a táblázatot, az annál inkább érdekes, hogy sikerül-e ismét nyernie Roberto Mancini együttesének.
Nem biztos, hogy Hernán Crespo kezdhet
Nem biztos, hogy Hernán Crespo kezdhet
Nem biztos, hogy Hernán Crespo kezdhet
Nem biztos, hogy Hernán Crespo kezdhet
Nem biztos, hogy Hernán Crespo kezdhet
Nem biztos, hogy Hernán Crespo kezdhet

A kék-feketék ugyanis megnyerték a legutóbbi tizenegy bajnokijukat, és ha szombat este is győznének az újonc Torino otthonában, tizenkét diadallal olasz bajnoki csúcsot állítanának fel. (A jelenlegi rekordot a Roma tartja a 2006. tavaszi sorozatával, az Inter ezt állította be legutóbbi sikerével.)

Az Inter mindenesetre csaknem legjobb összállításában lép pályára (a három hiányzó, Walter Samuel, Julio Cruz és Alvaro Recoba immár nem tekinthető az alapcsapat tagjának), Roberto Mancini mesternek csupán az okoz gondot, hogy melyik két csatárt jelölje a kezdőbe a Hernán Crespo, Zlatan Ibrahimovic, Adriano trióból.

Bizonyos értelemben ide tartozó érdekesség, hogy az olasz sajtó továbbra is nagy teret szentel Antonio Cassano esetleges Interhez szerződésének. Mint ismeretes, a napokban Mancini és Massimo Moratti klubelnök többször is cáfolta, hogy komolyan érdeklődnének a Real Madrid zseniális, de kezelhetetlen futballistája iránt, és most (nem hivatalosan) az „öltöző” is véleményt nyilvánított: az Inter futballistái szerint Cassano kiváló támadó, de az Adriano, Crespo, Cruz, Ibrahimovic, Recoba ötös fogat mellett keveset szerepelhetne, ami nyilván feszültséget okozna a kereten belül, márpedig most az öt támadó kifejezetten baráti viszonyt ápol egymással.

Nem mondható el ugyanez az Inter nagy vetélytársáról, a vasárnap délután Messinában pályára lépő Romáról, ugyanis a hét közepén kirobbant a Totti–Mancini-ügy.

A csapatkapitány és a brazil támadó középpályás hónapok óta rosszban van egymással, és a viszonyuk az elmúlt hetekben olyannyira megromlott, hogy a szerdai kupameccsen a gólok után már látványosan kerülték egymás társaságát. A pályán ugyan még megvan közöttük az összjáték, de nem nehéz megjósolni, hogy Mancini hamarosan nemkívánatos személlyé válik a „farkasoknál”.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik