A súlyos vád: adócsalás!

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2007.01.04. 00:01
Címkék
Az akut pénzhiány mellett vannak más bajok is a székesfehérvári futballban: a Videoton Labdarúgó Kft.-ben elkövetett visszaélések miatt ugyanis vádiratot nyújtott be az illetékes hatóság a székesfehérvári városi bíróságra. Egyelőre csupán az biztos, hogy adócsalás és egyéb bűncselekmények címen indul eljárás.

Kérdésünkre dr. Boda Orsolya, a megyei bíróság elnökhelyettese a következőket mondta el: „A városi bíróságra adócsalás és egyéb bűncselekmények miatt beérkezett vádirat alapján összesen kilenc személy ügyét tárgyaljuk. A bíróság a vádiratot kiadta a vádlottaknak, azonban a tárgyalás időpontját még nem tűzte ki, az első meghallgatásokra várhatóan február közepéig várni kell. Az egyik vádlott részéről bizonyítási indítvány is érkezett további tanúmeghallgatásokra. Amit még tudni kell: kétezer-hat októberében érkezett a vádirat, és az 1998 és 2005 közötti időszakra vonatkozóan a Videoton FC Kft. által megkötött szerződésekkel és a működéssel kapcsolatban zajlott az előzetes hatósági vizsgálat.”

Az FC Fehérvár vezetőségének részéről senki sem kívánt nyilatkozni az ügyben, és az első tárgyalásig több információt a hatóságok sem szolgáltathatnak róla.
A jelenleg még többségi tulajdonos, ám a futball-kft.-t már nem pénzelő Clavis Consulting képviselője, Szieben László röviden kommentálta a hírt: „Ez a történet kétezer-öt július tizennyolcadika, vagyis cégünk belépése előttre datálódik. Az azóta eltelt időben viszont sok minden kiderült a futballcég előéletéről. Az a döntésünk tehát, hogy kétezer-hat júliusa óta már nem finanszírozzuk a káeftét, összefüggésben a bírósági eljárással végződő hatósági vizsgálatokkal.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik