Hrepka Ádám az ősz legjobbja

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.12.14. 00:21
Címkék
Befejeződött a szokásosnál kissé hoszszabbra nyúló őszi szezon, így ismét közölhetjük összeállításunkat a bajnokság első felének osztályzatairól. A bajnokság első felének, hiszen bár a csapatok tizenhét meccset játszottak, mi csupán az első tizenötöt értékeltük. Persze az öszszeállításból kimaradó két forduló sem változtat azon a tényen, hogy az őszi idény legjobb mezőnyjátékosa az MTK fiatal csatára, Hrepka Ádám lett, míg a kapusoknál némi meglepetésre egy kiscsapat, a Paks futballistája, a végig rendkívül magabiztosan teljesítő Kovács Attila végzett az élen. De most már lássuk az őszi végeredményt és azt, miként vélekednek teljesítményükről a legjobbak. A szokásoknak megfelelően a posztonkénti rangsort következő, pénteki számunkban közöljük.
Hrepka Ádám ma az ideális magyar futballistát testesíti meg: jó felépítés, remek technika és fiatalság ? kíváncsian várjuk, mi lesz belôle
Hrepka Ádám ma az ideális magyar futballistát testesíti meg: jó felépítés, remek technika és fiatalság ? kíváncsian várjuk, mi lesz belôle
Németh Ferenc
Hrepka Ádám ma az ideális magyar futballistát testesíti meg: jó felépítés, remek technika és fiatalság ? kíváncsian várjuk, mi lesz belôle
Hrepka Ádám ma az ideális magyar futballistát testesíti meg: jó felépítés, remek technika és fiatalság ? kíváncsian várjuk, mi lesz belôle
Hrepka Ádám ma az ideális magyar futballistát testesíti meg: jó felépítés, remek technika és fiatalság ? kíváncsian várjuk, mi lesz belôle
Németh Ferenc
Hrepka Ádám ma az ideális magyar futballistát testesíti meg: jó felépítés, remek technika és fiatalság ? kíváncsian várjuk, mi lesz belôle
Hrepka Ádám számára igen jól sikerült az ősz. Az MTK támadója szinte végig kiemelkedően futballozott, pazar gólokat szerzett – az Újpest ellen szerzett találatát még sokáig emlegetik majd, hiszen gyönyörű mozdulatsor végén lőtt a kapuba –, bekerült a Kanada ellen játszó felnőttválogatottba, és mindennek köszönhetően a Nemzeti Sport játékosrangsorának élén végzett. A kék-fehér csapat is jól szerepelt az ősszel, hiszen az első helyen zárta a szezont, mégpedig úgy, hogy mindössze két alkalommal szenvedett vereséget, előbb Zalaegerszegen, majd a Fehérvártól hazai pályán kapott ki 1–0-ra a gárda. A tizenkilenc esztendős támadó az őszi tizenöt fordulóban (most a plusz két körrel ugye nem foglalkozunk) tizenkét alkalommal lépett pályára, és tíz gólt szerzett. A támadó legemlékezetesebb mecscseit a már említett Újpest elleni mellett, amelyen kétszer volt eredményes, a REAC-cal és a Sopronnal szemben játszotta, előbbin három, utóbbin két találatot szerzett.

– Meglepte, hogy ön lett az első a játékosrangsorban?
– Tulajdonképpen igen, de azért én is úgy éreztem, hogy jól sikerült az őszi szezon – mondta a támadó.

– Volt néhány kiemelkedő meccse az elmúlt hónapokban. Melyikre emlékszik vissza a legszívesebben?
– Számomra az újpesti találkozó a legkedvesebb emlék. Fontos győzelmet arattunk, és úgy gondolom, hogy az volt a legjobb mecscsem. Ráadásul két gólt is szereztem, amelyek közül a második valóban szépre sikeredett, jól eltaláltam a labdát.

– Miben fejlődött az elmúlt szezonhoz képest?
– Azt hiszem, mindenben sikerült előrelépnem a közelmúltban. Egyelőre még nem vagyok elégedett, a továbbiakban is így kell fejlődnöm.

– Az egyik legfiatalabb csapatnak van Garami József személyében a legtapasztaltabb edzője. Önökkel, rutintalanabb játékosokkal külön is foglalkozik a szakember?
– Mindig eltervezzük, hogy leülünk beszélgetni, de sajnos a vége felé, amikor már sok meccset kellett játszani, nem volt rá időnk. De ha mégis van lehetőség a beszélgetésre, az edzőnk mindig azzal kezdi, hogy tudnunk kell kezelni a sikereket. Garami József számára ez a legfontosabb. Úgy érzem, sikerül is a földön maradnom. Persze azért nem fogom vissza magam, ha az öltözőben viccelődni kell, de csöppet sem szálltam el magamtól. Aztán, hogy ezt kívülről miként ítélik meg, már megint egy más kérdés. Úgy gondolom, hogy már csak azért sem szabad nagyképűsködnöm, mert különösebben nagy sikert még nem értem el, csak részeredményeim vannak.

– Sok minden történt önnel ebben az évben, hiszen stabil tagja lett az MTK-nak, jó formában futballozott, és még a válogatottba is bekerült. Meghatározónak tekinti az elmúlt félévet?
– Nagyon fontos és jó időszak áll mögöttem, de nem vagyok maradéktalanul elégedett, és remélem, a tavaszi szezon még jobban sikerül majd. Bízom benne, hogy elsődleges céljaimat elérem. Én is szeretnék majd külföldre szerződni, de ehhez még egy nagyon jó szezont össze kell hoznom.

– Ezek szerint a tavasszal még biztosan az MTK játékosa lesz?
– Úgy tűnik, hogy mindenképpen maradok.

– Szíve szerint melyik országba igazolna?
– Az álmom Spanyolország, ahol a Barcelona a kedvencem, a katalán csapat nagyon szépen játszik. Kiváló csatárai vannak a gárdának. Persze reálisan nézem a dolgokat, és tudom, hogy a Barca csak álom, ám a spanyol élvonalban minden együttes nagyon jó.

– A külföldi szerződés esélyeit növelné, ha bajnokok lennének az MTK-val. Első helyen várják a tavaszt, így kijelenthetjük, hogy céljuk az aranyérem megszerzése?
– Egyelőre nem beszélgetünk az öltözőben arról, hányadik helyen végzünk majd a bajnokságban. Nagyon örülünk jelenlegi helyezésünknek, de tudjuk, hogy még csak a felén vagyunk túl az évadnak, nagyon sok meccs van hátra. Majd a végén visszatérünk erre, addig még sok minden történhet, de reméljük a legjobbakat. Mindenesetre nyomás nincs rajtunk, senki sem mondogatja, hogy tőlünk csak az első hely az elfogadható. ---- Kovács Zoltán, az Újpest FC csatára:
„Hrepka Ádám nagyon tehetséges játékos, technikailag is jól képzett. Egy kicsivel több rutinra lenne még szüksége, és szerintem még fizikailag is fejlődnie kellene. Ha sikerül megerősödnie, mindenképpen külföldön kellene folytatnia pályafutását, de addig hadd játszszon csak itthon.”

Lengyel Ferenc, a Paks vezetőedzője:
„Három éve dolgozom Kovács Attilával, tehát jól ismerem a képességeit. Kiváló reflexei vannak, együtt él a játékkal, és gyorsan reagál a játékszituációkra. Hrepka Ádám elsősége nem meglepetés, hiszen az elmúlt két évben a legnagyobb fejlődésen ő ment keresztül.”

Dombi Tibor, a Debrecen középpályása:
„Őszintén szólva nem tudok túl sok mindent Hrepkáról, hiszen nem játszottam az őszi, MTK elleni rangadón, de én is nagyon tehetséges labdarúgónak tartom. Azt tanácsolom neki, ha teheti, és később szeretne európai nagycsapatban szerepelni, minél előbb igazoljon külföldre.”

Sebők Zsolt, a Fehérvár kapusa:
„Hrepka Ádám ellen legutóbb tavaly játszottam, mert az őszi meccsünk alkalmával sérülés miatt nem léphetett pályára. Gratulálok neki az idei jó szerepléséhez és ahhoz, hogy játékával kiérdemelte a válogatott mezét. Szerintem még minimum egy évet érdemes lenne itthon játszania.”

Waltner Róbert, a Zalaegerszeg csatára:
„Hrepka Ádám az egyik legjobb előretolt center a magyar bajnokságban. Fiatal, lelkes, gólerős játékosról van szó, aki, ha képes továbbfejlődni, nagyon szép jövő előtt áll. Szerintem minél előbb külföldre kellene igazolnia, hogy még jobb játékos válhassék belőle. Én mindenesetre nagyon szurkolok neki.”

Keszei Ferenc, a Pécs vezetőedzője:
„Ha jól kísérem figyelemmel, kevés gólt kapott Kovács Attila, amiért csak gratulálni tudok neki és edzőjének, Lengyel Ferencnek is. A legteheségesebb magyar fiatalok az MTK-ban futballoznak, ennek a korosztálynak az egyik prominense Hrepka Ádám. Győzelme megérdemelt.”

Szalma Pál, a Diósgyőr kapusa:
„Hrepkához sajnos személyes élményem is fűződik az őszi idényből, az ő szépségdíjas találatával vert meg minket az MTK Diósgyőrben. Tehetséges fiatalemberről van szó, aki több mérkőzésen is kimagasló teljesítményt nyújtott. Ráér külföldre szerződni, még legalább fél évet maradjon idehaza.”

Garami József, az MTK szakmai igazgatója:
„Nehéz összehasonlítani a védők és a támadók teljesítményét, hiszen mindenkinek más a feladata, de Hrepka Ádám kimagaslott a mezőnyből. Kicsit meglepett ez a végeredmény, a valós tudást a posztonkénti rangsor mutatja meg. Úgyhogy kíváncsian várom a csatárok közötti versenyt.”

Gergely Károly, a Vác vezetőedzője:
„Bár Kovács Attilát jó labdarúgónak tartom, meglepetés a végeredmény. Véleményem szerint Végh Zoltán tapasztalata alapján is jobb kapus. Hrepka Ádám elsőségének azért is örülök, mert hosszú idő után egy támadó végzett az élen. Korábban rendre a középpályások és a védők nyerték meg ezt a versenyt.” ----
1. Hrepka Ádám (MTK)6.500(12)
2. Kethevoama Foxi (Diósgyőr)6.111(9)
3. Dorge Rostand Kouemaha (Tatabánya)6.091(11)
4. Kanta József (MTK)6.077(13)
5. Leandro (DVSC-TEVA)6.000(13)
6. Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA)6.000(10)
7. Németh Krisztián (MTK)5.909(11)
8. Molnár Balázs (ZTE)5.900(10)
9. Tóth Zoltán (ZTE)5.875(8)
10. Bajzát Péter (Győr)5.857(14)
11. Kiss Zoltán (DVSC-TEVA)5.833(12)
Szakály Péter (Kaposvár)5.833(12)
13. Dobos Attila (Honvéd)5.818(11)
14. Balogh Béla (MTK)5.800(15)
Kuttor Attila (Fehérvár)5.800(15)
16. Erős Károly (Újpest)5.769(13)
Máté Péter (ZTE)5.769(13)
18. Horváth Levente (MTK)5.750(8)
Zsidai László (MTK)5.750( 8)
20. Hajdú Norbert (Tatabánya)5.733(15)
Kiss Tamás (Paks)5.733(15)
Mladen Lambulics (MTK)5.733(15)
23. Jäkl Antal (Győr)5.727(11)
Mátyus János (Győr)5.727(11)
25. Nagy Lajos (ZTE)5.714(14)
26. Bernáth Csaba (DVSC-TEVA)5.700(10)
27. Molnár Zoltán (Paks)5.692(13)
28. Pollák Zoltán (MTK)5.692(13)
Sebők József (ZTE)5.692(13)
Tisza Tibor (Újpest)5.692(13)
31. Kocsárdi Gergely (ZTE)5.667(15)
32. Rodenbücher István (MTK)5.643(14)
33. Sándor Tamás (DVSC-TEVA)5.636(11)
34. Halmosi Péter (DVSC-TEVA)5.615(13)
Dusan Vasziljevics (Kaposvár)5.615(13)
Zahorecz Krisztián (Kaposvár)5.615(13)
37. Sitku Illés (Fehérvár)5.600(15)
38. Bajúsz Endre (Pécs)5.600(10)
Vámosi Csaba (Tatabánya)5.600(10)
Dragan Vukmir (DVSC-TEVA)5.600(10)
41. Bori Gábor (MTK)5.571(14)
Németh Norbert (Vasas)5.571(14)
43. Lázok János (Vasas)5.538(13)
Petrók Viktor (Kaposvár)5.538(13)
45. Józsi György (ZTE)5.533(15)
Kulcsár Árpád (Pécs)5.533(15)
Ibrahim Sidibe (DVSC-TEVA)5.533(15)
48. Kovács Zoltán (Győr)5.500(14)
Sebők Vilmos (ZTE)5.500(14)
50. Sorin Botis (ZTE)5.500(12)
Dvéri Zsolt (Fehérvár)5.500(12)
52. Vojiszlav Bakracs (Tatabánya)5.500(10)
53. Halidou Douva (Diósgyőr)5.500(8)
54. Csizmadia Csaba (Fehérvár)5.467(15)
Kulcsár Tamás (Vác)5.467(15)
56. Sipeki István (Diósgyőr)5.467(12)
57. Filó Tamás (Tatabánya)5.462(13)
Demjén Gábor (Sopron)5.462(13)
Komlósi Ádám (DVSC-TEVA)5.462(13)
60. Buzás Attila (Paks)5.455(11)
Megyesi László (Tatabánya)5.455(11)
62. Andruskó Attila (Kaposvár)5.444(9)
Balog Zsolt (Vasas)5.444(9)
Farkas Balázs (Fehérvár)5.444(9)
Joseph Ngalle (Tatabánya)5.444(9)
Schwarcz Zoltán (Fehérvár)5.444(9)
67. Czvitkovics Péter (MTK)5.429(14)
Dienes András (Pécs)5.429(14)
Zováth János (Paks)5.429(14)
70. Szabados József (Pécs)5.417(13)
71. Böjte Attila (Újpest)5.400(15)
Ferenczi István (ZTE)5.400(15)
73. Kerényi Norbert (Tatabánya)5.385(13)
Salamon Miklós (Paks)5.385(13)
Martin Svintek (Vác)5.385(13)
76. Bárányos Zsolt (REAC)5.375(8)
Darko Ljubojevics (ZTE)5.375(8)
Tóth Balázs (Újpest)5.375(8)
Tóth Péter (Győr)5.375(8)
Virág Béla (DVSC-TEVA)5.375(8)
81. Farkas Viktor (Diósgyőr)5.357(14)
Kovács Zoltán (Újpest)5.357(14)
Jan Necas (Tatabánya)5.357(14)
Vaskó Tamás (Újpest)5.357(14)
85. Virág Aladár (Győr)5.333(15)
86. Kovácsevics Róbert (Kaposvár)5.333(12)
Mohl Dávid (Fehérvár)5.333(12)
Sipos János (Pécs)5.333(12)
89. Hercegfalvi Zoltán (Honvéd)5.308(13)
Vitelki Zoltán (Diósgyőr)5.308(13)
91. Elek Norbert (Diósgyőr)5.286(14)
Oláh Lóránt (Kaposvár)5.286(14)
Schindler Szabolcs (Honvéd)5.286(14)
94. László András (Honvéd)5.273(11)
95. Korcsmár Zsolt (Újpest)5.250(12)
Polonkai Attila (REAC)5.250(12)
97. Kovács Péter (Vác)5.231(13)
Mogyorósi József (Diósgyőr)5.231(13)
Sándor György (Újpest)5.231(13)
100. Bank István (Győr)5.222( 9)
Rajczi Péter (Újpest)5.222(9)
102. Marius Radu (Sopron)5.214(14)
Szekeres Zsolt (Pécs)5.214(14)
Tóth András (Vasas)5.214(14)
105. Vermes Krisztián (Újpest)5.200(15)
106. Balaskó Iván (Pécs)5.200(10)
Edouard Ndjodo (Tatabánya)5.200(10)
108. Barics Péter (Paks)5,182(11)
Tamási Gábor (Paks)5.182(11)
110. Genito (Honvéd)5.167(12)
Kapcsos Vince (REAC)5.167(12)
Laskai Attila (Vác)5.167(12)
113. Feczesin Róbert (Sopron)5.143(14)
Kincses Péter (Vasas)5.143(14)
115. Mészáros Márk (Újpest)5.125(8)
Nagy Dániel (Fehérvár)5.125(8)
117. Koós Gábor (Honvéd)5.111(9)
Lantos Levente (Pécs)5.111(9)
Regedei Csaba (Győr)5.111(9)
120. Frantisek Kunzo (Vác)5.100(10)
Nógrádi Árpád (Pécs)5.100(10)
122. Benjamin Angoua (Honvéd)5.091(11)
Horváth Sándor (Paks)5.091(11)
124. Grúz Tamás (Kaposvár)5.083(12)
Ladislav Kozmér (Kaposvár)5.083(12)
Szögedi Szilárd (Diósgyőr)5.083(12)
Tokody Tibor (Győr)5.083(12)
128. Cristian Munteanu (Sopron)5.077(13)
Müller Krisztián (Győr)5.077(13)
Schrancz Balázs (Honvéd)5.077(13)
131. Katona Attila (Diósgyőr)5.071(14)
Pandur Péter (Vasas)5.071(14)
Somorjai Tamás (REAC)5.071(14)
Udvari Tamás (Vác)5.071(14)
135. André Alves (Kaposvár)5.000(15)
136. Báló Tamás (Paks)5.000(13)
Belényesi Miklós (Paks)5.000(13)
Pest Krisztián (Pécs)5.000(13)
139. Ciprian Binder (Diósgyőr)5.000(12)
Dinka Balázs (REAC)5.000(12)
Dudás Máté (Vác)5.000(12)
142. Montvai Tibor (Paks)5.000(11)
Szabó Tibor (Sopron)5.000(11)
Vén Gábor (Vác)5.000(11)
145. Csedomir Pavicsevics (Pécs)5.000(10)
Mario Bozsics (Fehérvár)5.000(10)
Hanák Viktor (Győr)5.000(10)
Ion Ibric (Sopron)5.000(10)
149. Finta Zoltán (Pécs)5.000(9)
Pomper Tibor (Honvéd)5.000(9)
Rusvay Gergely (Vác)5.000(9)
Sallai Balázs (REAC)5.000(9)
153. Nyerges Krisztián (REAC)4.933(15)
154. Mariusz Unierzyski (Vasas)4.923(13)
155. Cseri Gergő (REAC)4.917(12)
156. Lukács Tihamér (Pécs)4.900(10)
157. Pintér Zoltán (Vasas)4.889( 9)
Goran Jezdimirovics (Tatabánya)4.889(9)
159. Jeremias Buz (Diósgyőr)4.875(8)
Gulyás Gábor (Tatabánya)4.875(8)
Rubint Richárd (Diósgyőr)4.875(8)
162. Horváth András (Sopron)4.846(13)
163. Horváth Gábor (REAC)4.833(12)
164. Török Sándor (REAC)4.818(11)
165. Alex Alumona (Fehérvár)4.800(10)
Makrai László (Vác)4.800(10)
167. Torma Gábor (REAC)4.786(14)
168. Majoros Árpád (Vasas)4.778(9)
169. Gáspár Endre (Vác)4.750(8)
170. Ködöböcz Csaba (Vasas)4,667(9)
171. Simon Attila (Diósgyőr)4.636(11)
172. Nagy Zsolt (Vasas)4.625( 8)
173. Pusztai Olivér (REAC)4.615(13)
174. Magasföldi József (Sopron)4.571(14)
175. Bagoly Gábor (Sopron)4.500( 8)
176. Sergiu Homei (Sopron)4.385(13)
177. Makra Zsolt (REAC)4.333( 9)
178. Cristian Cigan (Sopron)4.273(11)
179. Debreceni András (Honvéd)4.250(8)
---- Az osztályzatok alapján Kovács Attila végzett az élen a kapusrangsorban. A Paksi SE 25 esztendős labdarúgója 13 mérkőzésen mindössze 11 gólt kapott, viszont amikor pályára lépett, öt bajnokin érintetlen maradt csapata hálója.

A posztonkénti rangsort böngészve őszi teljesítménye alapján Kovács Attila olyan rutinos kapusokat előzött meg, mint Végh Zoltán vagy éppen Rabóczki Balázs. A Paksi SE csapatkapitánya nem tapasztalatlan ifjúként segíti csapatát, hiszen két esztendeje az NB III Duna-csoportjában is Kovács Attila nevével kezdődött az együttes összeállítása, csakúgy, mint a másodosztályú bajnokságot tíz ponttal megnyerő csapatban. Ezután nem keltett meglepetést, hogy Lengyel Ferenc a 25 esztendős kapust jelölte ki csapatkapitánynak.

A védelemben olyan tapasztalt futballisták szerepelnek, mint a 350 bajnoki mérkőzésen szereplő Molnár Zoltán, illetve a 32 esztendős Salamon Miklós, de a korkülönbség nem jelent problémát, a fiatalok és az idősebbek remekül kiegészítik egymást.

„Még a mérkőzések hevében sem voltak konfliktusok – mondta Kovács Attila. – Megtaláltuk a közös hangot, és teljességgel elfogadják, amit mondok nekik. Ha azt mondom, jobbra mozogjanak, azt teszik, de igaz ez fordítva is. Én is megfogadom a tanácsaikat, tehát jól kiegészítjük egymást.”

Akad azonban olyan mérkőzés is, amikor Kovács Attila csak magára számíthatott, hiszen a Fehérvár elleni találkozón Sitku Illés háromszor lőhetett büntetőt. Első próbálkozását ugyan belőtte a támadó, ám a játékvezető megismételtette a tizenegyest, amelyet aztán a kapus hárított. Öröme azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis a bíró harmadszor is elvégeztette a büntetőt, és Sitku ekkor már nem hibázott.

„Volt ennél emlékezetesebb mérkőzésem is, hiszen porcműtétem után éppen a Sopron ellen állhattam újra kapuba, és nyertünk is idegenben három egyre. Az MTK-tól ugyan kikaptunk, de az egész csapat jól játszott.”

Úgy tűnik, a porcsérülés „népbetegségnek” számít Pakson, hiszen Barics Péter és Belényesi Miklós szerdán esett át műtéten, Salamon Miklóst a bajnokság előtt, míg Kovács Attilát az őszi idény alatt operálták. Felépülésük érdekében elképzelhető, hogy a januári teremtornán nem lépnek pályára, de a tavasszal – a kapussal együtt – már újra futballozhatnak.


Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik