Puskás-akadémia Felcsúton

SZ. GY.SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2006.11.09. 01:55
Címkék
A Felcsúti Labdarúgó Utánpótlás Alapítvány kuratóriumának elnöke és nagybeteg férje nevében Puskás Ferencné megállapodást írt alá arról, hogy a Fejér megyei Felcsúton működő utánpótlás-nevelő futballközpont felveszi a legendás játékos, a magyar válogatott és a Real Madrid világsztárjának, későbbi sikeres edzőnek, Puskás Ferencnek a nevét.
A Felcsúton (az NB II-es felnőttcsapat mellett) működő alapítvány létesítményegyüttese az ősztől bentlakásos kollégiummal is bővült a klub legtehetségesebb középiskolás-korú játékosai számára. Az így kialakult szakmai műhely és edzőbázis veszi fel november 26-án ünnepélyesen az Aranycsapat kapitányának nevét, s lesz ezentúl hivatalosan Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia. A névadó alkalmával megemlékeznek „Az évszázad mérkőzéséről”, a londoni 6:3-ról is a futballvilág neves képviselői – akik a felcsúti akadémia alapítójának, Orbán Viktornak a meghívására érkeznek az ünnepségre a híres meccs 53. évfordulójának másnapján.

A szerződés aláírása kapcsán Puskás Ferencné a Nemzeti Sportnak elmondta: „Örülök, hogy miután a napokban a Magyar Labdarúgó-szövetség székházának avatásán képviselhettem a férjemet, ezúttal ismét a sportág számára fontos létesítmény születésében működhettünk közre a magunk szerény eszközeivel. Megtiszteltetésnek vesszük, hogy az akadémia ezentúl Puskás Ferenc nevét viseli. Fontos felhívnom a figyelmet arra, Öcsi is mennyire büszke lenne, ha egészségi állapota megengedné, hogy személyesen köszönhesse meg ezt a kitüntető figyelmet, hiszen számára mindig is a gyermekek nevelése, az ő fejlődésük és boldogságuk volt a legfontosabb. Külön öröm tehát, hogy a fiatalok számára épült létesítmény, az ő képzésüket segítő műhely viseli mostantól a férjem nevét Felcsúton.”

Ami a hatodik éve a Kútvölgyi- kórházban kezelt Puskás Ferenc egészségi állapotát illeti, a legendás játékos felesége, sajnos, nem tudott jó hírrel szolgálni. Öcsi bácsi továbbra is az intenzív osztály lakója, s kevés az esély arra, hogy elhagyhatja. Állapota stabilnak mondható, mégis rendkívül súlyos, és Puskás Ferenc – akit a felesége továbbra is mindennap látogat – sokat fogyott, amióta csak mesterséges úton jut táplálékhoz.a
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik