Ki lesz Carlo Ancelotti utódja?

M. T.M. T.
Vágólapra másolva!
2006.11.09. 01:55
Címkék
Szerdán kora délután megkezdődött az Olasz Kupa 2006– 2007-es kiírásának nyolcaddöntője, az a fázis, amelyben már az elit, azaz az előző A-ligás bajnokság első nyolc helyezettje – köztük az Inter, a Milan, a Roma – is belép a küzdelemsorozatba.
Az első meccset, a Reggina–Chievo találkozót teljességgel szokatlan időpontban, 13:30-kor kezdték (a vendégek kérésére, akik csak így érték el a haza tartó repülőt), és a szurkolók a belépőjegy mellé kaptak egy szalámis szendvicset is, így a klub mintegy „meghívta őket ebédre”. Maga a meccs nem volt rossz, bár mindkét együttes tele volt tartalékokkal. A hazaiak az U19-es dán válogatott Nickie Billie Nielsen találatával szereztek vezetést, és még szünet előtt megduplázták az előnyüket. A meccs ezt követően csendesen csordogált előre, egészen Victor Obinna beállásáig: a fiatal nigériai csatár vezetésével a vendégek a meccs utolsó negyedórájában kiegyenlítettek. ,,Nem tehetek szemrehányást a fiúknak, kár, hogy a végére elfáradtak” – fogalmazott Walter Mazzarri, a Reggina trénere.
Késő este további öt találkozóra került sor.

A toszkán derbin a másodosztályú Arezzo legyőzte az első ligás Livornót, egy harmadik toszkán gárda, az Empoli megverte a Serie B-ben listavezető Genoát, míg a Samp visszavágott a Palermónak a három nappal ezelőtti bajnoki vereségért.

A Roma tartalékosan is esélyeshez méltó magabiztossággal, Vincenzo Montella duplájával fektette két vállra a másodosztályú Triestinát, a szintén egyfajta B-csapattal pályára lépő Milan pedig pazar második félidei játékkal, 0–2-ről nyert a másodosztályú Brescia ellen, a hazai gólokon Dario Simic, Christian Brocchi, Filippo Inzaghi és Marco Borriello osztozott.

Apropó, Milan! A La Gazzetta dello Sport szerint a nyáron alighanem véget ér Carlo Ancelotti ciklusa a piros-fekete klub élén. Helyettesítésére három szakember tűnik esélyesnek: Luciano Spalletti, aki még nem hosszabbított szerződést a Romával, Marcello Lippi, aki a vb-győzelem után egy évig pihen, majd kezébe veheti a sztárcsapatot és Marco van Basten, a holland szövetségi kapitány, akit egyre többen bírálnak. S hogy mi lesz Ancelotti sorsa? Vagy elvállal egy külföldi válogatottat, vagy ,,átül” a Roma kispadjára. Az egyik Milan szurkolói klub mindenesetre szerdán már aláírásgyűjtésbe kezdett Ancelotti maradása érdekében.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik