Az MLSZ elnöke szerint most varázsló kellene

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.11.05. 01:25
Címkék
Ismét egyeztetett Kisteleki István, az MLSZ elnöke Bölöni Lászlóval, akit szívesen látna a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. A felek egyelőre csak abban állapodtak meg, labdarúgásunk általános helyzetének javulnia kell ahhoz, hogy egy neves szakemberrel érdemben lehessen tárgyalni.
Kisteleki István (képünkön) kitartóan tárgyal Bölöni Lászlóval
Kisteleki István (képünkön) kitartóan tárgyal Bölöni Lászlóval
Kisteleki István (képünkön) kitartóan tárgyal Bölöni Lászlóval
Kisteleki István (képünkön) kitartóan tárgyal Bölöni Lászlóval
Kisteleki István (képünkön) kitartóan tárgyal Bölöni Lászlóval
Kisteleki István (képünkön) kitartóan tárgyal Bölöni Lászlóval

Ahogy Kistelekei István, az MLSZ elnöke ígérte: szombaton felhívta telefonon Bölöni Lászlót, akit szívesen látna a magyar válogatott élén. Nos, egyelőre nem született megállapodás, ám a legutóbb Monacóban dolgozó szakember lehet még szövetségi kapitány, ám ehhez néhány feltételnek teljesülnie kell. Ahogy arra számítani lehetett, egy neves szakember – és kétség nem férhet Bölöni László szaktudásához – szigorú feltételeket szab, s azok teljesülése nélkül nem válallja el a kapitányi feladatot.

„A technikai feltételeknek mindenképpen javulniuk kell – mondta Kisteleki István. – Ebben a tekintetben előre kell lépnünk, hiszen olyan közeget kell teremtenünk, amely biztosítja az eredményes munkát. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy Bölöni Lászlót vagy más neves szakembert szerződtessünk. Jelenlegi helyzetünkben varázslót kellene igazolni, abból pedig ugyebár elég kevés van ezen a világon.”

Kisteleki véleménye szerint előre kell lépnie a magyar labdarúgásnak ahhoz, hogy Bölöni legyen a kapitány. Az MLSZ elnöke a közelmúltban 1500 oldalas tervet állított össze, amely arról szól, miként támadhat fel a magyar futball. A tanulmány jelentős részének teljesülnie kell ahhoz, hogy Bölöni vállalja a feladatot.
„Biztosítanunk kell, hogy a tizenhét és huszonegy éves korosztály játékosai valóban minőségi képzést kapjanak – magyarázta Kisteleki István. – Létre kell hoznunk egy technikai centrumot, amelyben megteremtjük a lehetőségét, hogy a fiatalok megfelelő számú edzésen vegyenek részt. Szakmai stábot kell felállítanunk, legalább öt szakemberrel. Kemény erőpróbák elé kell állítani a csapatot, a világ legjobbjai ellen kell mérkőznie a válogatottnak. Ha ezek megvalósulnak, akkor tudunk érdemben tárgyalni egy neves szakemberrel.”

Kisteleki azt is elmondta, hogy egyelőre kár lenne az álláspontok közeledéséről beszélni, igaz, nem is távolodtak a szombati megbeszélés során.
„Számomra továbbra is Bölöni László az első számú jelölt – árulta el az elnök. – Ugyanakkor azt is tudom, hogy most nekünk kell lépnünk, nekünk kell javítanunk labdarúgásunk általános feltételeit. Rendet kell tennünk a házunk táján. Azokat a terveket, amelyeket leírtunk, és eljutattunk a kormány képviselőihez, meg kell valósítanunk. Hosszasan beszélgettünk Bölönivel, egyelőre nem állapodtunk meg semmiben, de folytatjuk a tárgyalásokat.”

Egy szót sem
A megbeszéléssel kapcsolatban természetesen megkerestük Bölöni Lászlót is. A Franciaországban élő szakember egyelőre nem akarja kommentálni az eseményeket. Az edzőt október 23-án mentette fel a Monaco, és már korábban kijelentette, hogy ő csak akkor nyilatkozik a magyar szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, ha már lezárultak az egyeztetések.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik