Tatabányán nincs vészhelyzet

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2006.10.29. 01:39
Címkék
Két, viszonylag kevés sikerélménnyel büszkélkedő csapat feszül ma egymásnak a Borsodi Ligában: az igen szerény győzelmi mutatóval álló Diósgyőr a Tatabányát fogadja.

Miközben Diósgyőrött csillapodni látszanak az érzelmi hullámok (a DVTK a bajnokság elején meglehetősen rosszul szerepelt, de mára Csank Jánosnak sikerült tartást adnia a csapatnak, amit az elfogadhatóbb eredmények is jeleztek), aközben Tatabányán egyre borúsabb a hangulat: nem megy úgy a csapatnak, ahogyan azt a szurkolók a rajt után kezdték megszokni...

A nyári aggodalmakat követően (a ciprusi Apollon Limassol csapatához szerződött a csapat gólkirálya, Márkus Tibor) álomszerűen indult a bajnokság: a Sisa Tibor edzette csapat a bajnokság első hét fordulójában szárnyalt. A Debrecen elleni 2–1-es győzelem után már a negyedik helyen állt az együttes, azonban innen lefelé vezetett az út: az elmúlt három játéknapon három vereség következett, sőt a hétközi kupafordulóban a Lombard Pápa otthonában elszenvedett sima 3–0-s vereség szomorította a drukkereket. Az eredménytelenség ugyanakkor nem jelenti a csapat gyengülését, hiszen a Tatabánya semmivel sem játszott rosszabbul az utóbbi mérkőzéseken, pusztán a szerencse pártolt el tőle.

Simon Attila (balról), Katona Attila és Ciprian Binder széles mosolya a Diósgyôr jelenlegi produkcióját fejezi ki
Simon Attila (balról), Katona Attila és Ciprian Binder széles mosolya a Diósgyôr jelenlegi produkcióját fejezi ki
Simon Attila (balról), Katona Attila és Ciprian Binder széles mosolya a Diósgyôr jelenlegi produkcióját fejezi ki

„Az utolsó három bajnokinkat tekintve semmivel sem lettünk rosszabbak, mint korábban, amikor szinte a fellegekben jártunk, most azonban kijöttek azok a problémák, melyekre már a nyáron számítottam – foglalta össze a sikertelen széria okait Sisa Tibor. – A nyáron távoztak tőlünk olyan játékosok, akiket nem tudtunk pótolni. Kis csapat a miénk, a szűkös játékoskeret miatt gondot jelentenek a sérülések, eltiltások, ezekből pedig bőven kijutott mostanában. Az őszi szezon második szakaszában egyébként is nehezebb a sorsolásunk. A Honvéd, a Fehérvár és az MTK elleni mérkőzéseken sem voltunk gyengék, mégis ellenfeleink örülhettek, mi pedig a balszerencsét kárhoztathattuk.”

A bajnoki vereségek után a hétközi, pápai kupamérkőzés kudarca inkább feltüzelte a Tatabánya játékosait.

„Sokan azt gondolnák, hogy a vereségek elveszik egy csapat lendületét, de mi épp ellenkező érzésekkel várjuk a Diósgyőr elleni meccsünket – mondta Sisa Tibor. – A srácokkal beszélgettünk az öltözőben, és egyhangú a vélemény: előbb-utóbb a pozitívumoknak is elő kell bukkanniuk a játékunkban. A vereségek után természetesen nem estünk kétségbe, a lelkünknek azonban jót tenne egy pontocska. Az már más kérdés, hogy a rendkívül jó szériában lévő Diósgyőr vendégeként kellene megszereznünk ezt a bizonyos pontot. Goran Jezdimirovics és Vojiszlav Bakracs eltiltás, Joseph Ngalle és Nagy Tamás sérülés miatt nem léphet pályára. Velük könnyebb lenne, de ha nélkülük kell megoldanunk a helyzetet, hát legyen…”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik