Puljezevics volt a biztos pont

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2006.10.08. 00:28
Címkék
A 3500 néző befogadására alkalmas, impozáns breszti csarnok csaknem megtelt, s a hazaiakat az elején jobban nyomasztotta a tét, megilletődötten játszottak, a szegediek pedig nagyon jól védekeztek, amit gyatra fehérorosz lövések, és a megszokott Nenad Puljezevics-bravúrok jeleztek.
Nenad Puljezevics kiválóan védett
Nenad Puljezevics kiválóan védett
Nenad Puljezevics kiválóan védett
Nenad Puljezevics kiválóan védett
Nenad Puljezevics kiválóan védett
Nenad Puljezevics kiválóan védett

Álomszerűen alakult a mérkőzés egészen a 16. percig, amikor már hat góllal (4–10) vezetett a Pick. Ezután tompult kissé a figyelem, amit négy gólt lőve ki is használtak a bresztiek. Sőt a 24. percben a rendkívül lelkes közönség fergeteges biztatása közepette egyetlen gólra (11–12) csökkent a különbség. Időt kért Zoran Kurtes edző, tanácsainak pedig sokkal összeszedettebb játék lett az eredménye, annak ellenére, hogy kétszer is kettős emberhátrányba került a Pick. A lényeg, hogy ezt a kritikus időszakot is átvészelte a magyar csapat, olyannyira, hogy a félidő hajrájában már négy gól volt az előnye.

A második félidőben aztán egyre nagyobb fölénybe került a Szeged. A játékosok egymást múlták felül. Puljezevics a kapuban maga volt a biztonság, tizenkét perc alatt két gólt kapott, Ilyés Ferenc, Milorad Krivokapics pontosan lőtt, a védelemben pedig Mezei Richárd, Herbert Gábor és Ratko Djurkovics alkottak szinte áthatolhatatlan falat. A 44. percben 16–25 volt az állás, ám ekkor Bendó Csaba ápolásra szorult, a támadások elbizonytalanodtak, s ennek következtében a fehéroroszok zsinórban négyszer voltak eredményesek.

Kurtes mester megint időt kért, utána Ilyés két lövését is védte a hazai kapus, s hamar kiderült, hogy nem lehet büntetlenül hibázni, mert az ellenfél kíméletlenül kihasználja a botlásokat. Hogy mégsem jártak sikerrel, annak Puljezevics a fő oka, aki csodát művelt a kapuban, s a végén megérdemelten választották a mérkőzés legjobbjának.

Mestermérleg
Zoran Kurtes:
Roppant fontos meccsen vagyunk túl – szerencsére győzelemmel. A siker mellett örömteli a gólkülönbség, meg az is, hogy végig vezettünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik