Ijesztő volt a grazi mérkőzés

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.08.31. 01:19
Címkék
Tartunk a magyaroktól – hangoztatják úton-útfélen a norvégok. Akkor is ezt mondják, ha azt hiheti mindenki, mindezt illendőségből hangsúlyozzák a skandináv országban, nekünk azért érdemes odafigyelni arra, miként készül ellenünk Norvégia válogatottja. Az északiak ugyanis nem mondhatják el magukról, hogy igazán eredményes időszakon lennének túl.

A sikertelen vb-selejtezőket követően a 2006-os évet barátságos, felkészülési mérkőzések egész sorával kezdték, de a norvég szurkolók nemcsak az eredmények, hanem a nyújtott játék miatt is többször panaszkodhattak. A hat tesztmeccsen egyszer sem győzött a válogatott, ellenben háromszor kikapott, és ugyanennyiszer végzett döntetlenre. Mindeközben a világranglista 52. helyéről próbáltak felkapaszkodni. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Aage Hareide legjobbjai javuló formát mutatnak, hiszen legutóbb, Brazília elleni barátságos meccsükön 1–1-re végeztek, megőrizve veretlenségüket a brazil válogatottal szemben.
Most, az Európa-bajnoki selejtezők előtt a C-jelű csoportból a továbbjutást tűzték ki célul maguk elé, de nem felejtik el figyelembe venni a közelmúltat, így pontosan tudják: meg kell szenvedniük a sikerért. Erről beszélt lapunknak az év eleje óta Norvégiában, a Ham-Kam csapatánál légióskodó Nikolov Balázs is. A korábbi debreceni labdarúgó folyamatosan figyeli a híreket, és pontos képet tudott adni a mérkőzés előtti közhangulatról.

Nikolov Balázs üzeni Norvégiából, hogy északon félnek a csapattól
Nikolov Balázs üzeni Norvégiából, hogy északon félnek a csapattól
Nikolov Balázs üzeni Norvégiából, hogy északon félnek a csapattól
„Miután a norvégok megtudták, hogy a magyar válogatott jó játékot nyújtva győzni tudott Ausztriában, az osztrák válogatott ellen, más szemmel tekintenek a szombati mérkőzésre – mondta Nikolov Balázs. – Nem túlzás azt állítani, hogy tartanak tőlünk a norvégok. Tudják, hogy új a kapitány, és új a válogatott is, a grazi eredménytől pedig észbe kaptak, tudatosult bennük, hogy bármi lehet a találkozó végkimenetele. Azt gondolom, ezért aztán alaposan felkészültek belőlünk.”
A magyar légiós kiemelte, hogy a norvég védelem nagyon erős, és nem cifrázza túl a játékot. Ugyanakkor szögleteik, szabadrúgásaik, de még a bedobásaik is állandó gólveszélyt jelenthetnek.

„A labdát elsősorban ívelgetni fogják, a mezőnyben pedig keresik a párharcokat, nagyon tudnak darálni – figyelmeztet Nikolov Balázs. – Mindezek ellenére bízom a magyar válogatottban, hogy a fiúk bizonyítják, nem alaptalanul félnek tőlük a norvégok.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik