Angyalföldi boldogság

Csillag Péter, Somogyi ZsoltCsillag Péter, Somogyi Zsolt
Vágólapra másolva!
2006.08.28. 23:58
Címkék
Vámosi Csaba (sárgában) hiába próbálta elgáncsolni Majoros Árpádot, ezúttal a Tatabánya bukott el
Vámosi Csaba (sárgában) hiába próbálta elgáncsolni Majoros Árpádot, ezúttal a Tatabánya bukott el
Meggyesi Bálint
Vámosi Csaba (sárgában) hiába próbálta elgáncsolni Majoros Árpádot, ezúttal a Tatabánya bukott el
Vámosi Csaba (sárgában) hiába próbálta elgáncsolni Majoros Árpádot, ezúttal a Tatabánya bukott el
Vámosi Csaba (sárgában) hiába próbálta elgáncsolni Majoros Árpádot, ezúttal a Tatabánya bukott el
Meggyesi Bálint
Vámosi Csaba (sárgában) hiába próbálta elgáncsolni Majoros Árpádot, ezúttal a Tatabánya bukott el
A biztonságot tartotta szem előtt Sisa Tibor, amikor pályára vezényelte csapatát. A vendég Tatabánya 4–4–2-es hadrenddel kezdte a találkozót, az eddig tapasztalt stabil csapatjátékban bízva. Látható volt, hogy a vendégek maximálisan elégedettek lettek volna a döntetlennel, és kontrából próbáltak veszélyt teremteni. Ezt a tervet nagyban akadályozta, hogy Dorge Rostand Kouemaha igencsak nehézkesnek és lassúnak tűnt, s mivel Nagy Tamás sem különösebben gyors, a Tatabánya nem nagyon tudta zavarba hozni a Vasast.

A pályaválasztó is ügyelt a biztonságra: a négy védő elé rendelt két védekező középpályással kezdett. Pintér Zoltán és Németh Norbert volt a két szűrő, előttük Kincses Péter és Majoros Árpád feladata volt a szélek bejátszása, de a két szélső hátvédnek is be kellett kapcsolódnia a támadásokba. Középen Lázok János feladata volt támogatni a támadásokat, ő lépett fel legtöbbször Nagy Zsolt mellé.

Mindent összevetve a Tatabánya hadrendje stabilnak tűnt, de a Vasas uralta a játékot, ugyanis többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, ám a masszívan védekező vendégek védelmi falát ritkán tudta megbontani. A gyors ritmusváltás lehetett volna a megoldás, ezt az a támadást bizonyította, amelynek végén Nagy Zsolt ziccert hibázott. Ekkor kiderült, az ellenfél térfelén végrehajtott két-három gyors passzal lehet helyzetet kialakítani.

Rengeteg hiba, megszámlálhatatlan pontatlan passz jellemezte a második félidőt, és csak a nagyon elfogult angyalföldi szurkolók fedezték fel, hogy kedvenceik megpróbálnak gyorsítani a tempón. Úgy tűnt, ezt a találkozót egyetlen gól eldöntheti, de önszántából egyik együttes sem tud helyzetet kialakítani, jókora védelmi hiba kell a valódi lehetőségekhez. Így került helyzetbe Nagy Zsolt, amikor a tatabányai védők egymást találták telibe, és az ide oda pattogó labda váratlanul a csatár elé került, de ő nem tudott élni az ajándékba kapott ziccerrel.

Mégis gólt szerzett a Vasas, de a büntető kizárólag Lázok János akaratosságának és gyorsaságának volt köszönhető, ráadásul az addig is feltűnően sokat hibázó Goran Jezdimirovics piros lapot kapott, így igencsak nehéz helyzetbe került a vendégcsapat. A Tatabánya időnként elképesztő, ránézésre is reménytelenül hosszú keresztlabdákkal próbálkozott – érthetetlen módon. A hajrában Pandur Péter némi szerencsével megduplázta a Vasas előnyét, de egy valamirevaló klubnál súlyos büntetést fizethetne azért, mert a mezét levéve ünnepelt, holott ő is tudta – mint a stadionban mindenki –, hogy ezért sárga lapot kap.

Összességében a látottak alapján a Vasas megérdemelten nyert, megfosztva ezzel a tatabányaiakat attól az álmuktól, hogy esetleges győzelmükkel az ötödik fordulóig a tabella élén szerepeljen csapatuk neve...

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- 5. perc: Nagy Zsolt kapott labdát a Tatabánya tizenhatosának előterében, maga elé tette, majd kapura küldte: a lövés után a labda egy védőn kissé megpattanva alig ment el a léc fölött.
21. perc: Nagy Zsolt tologatta a labdát a Tatabánya térfelének közepén, majd gondolt egyet, és 22 méterről lövésre szánta el magát: az erős, kapu közepébe tartó lövés nem okozott gondot Polekszicsnek.
28. perc: Nagy Zsolt jobb oldali beadását követően Németh Norbert fejelte a jobb felső sarok irányába a labdát tíz méterről, középről, a kapus azonban nyújtózkodva odaért.
30. perc: Lázok végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, a tizenhatos sarkának közeléből, a veszélyesen csavarodó labdát Polekszics a léc fölé öklözte.
32. perc: Kincses kényszerítőzött a jobb szélen Baloggal, a visszakapott labdát Kincses betette a középen érkező Nagy Zsoltnak, a csatár nyolc méterről, középről leadott lapos lövését Polekszics bravúrral, lábbal hárította.
36. perc: Kincses jobb oldali beadása után Balog a védők gyűrűjéből kilépő Nagy Zsoltot indította, ő pedig kissé előrevetődve egyből kapura lőtt, a labda nem sokkal zúgott el a léc fölött.
50. perc: Rosszul sikerült tatabányai felszabadítás után a labda váratlanul a vendégek 16-osán belül Nagy Zsolt elé pattant, aki azonban ahelyett, hogy kapura lőtt volna, csinált egy cselt, majd Vámosiba rúgta a labdát.
60. perc: Lázok tört be tisztán a tatabányai 16-oson belülre, ám mielőtt lőhetett volna, Jezdimirovics buktatta. Iványi játékvezető a tizenegyespontra mutatott, a tatabányai védőnek pedig egyből piros lapot adott. A büntetőt Németh Norbert hajtotta végre, jobblábas, lapos lövése után a jó irányba vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba vágódott a labda.
1–0
69. perc:
Lázok indult meg a tatabányai térfél középső részén, a labdát kissé hosszan tolta meg, ám szerencsésen visszapattant hozzá, így tisztán lőhetett. A 20 méteres próbálkozás azonban két méterrel elkerülte a kapu jobb oldalát.
75. perc: Tóth András bal oldali beadását követően Lázok gurított 8 méterről nem sokkal a jobb kapufa mellé.
85. perc: Lázok gurított vissza a 16-os jobb oldaláról a frissen beállt Skitának, aki a bal felső sarok irányába csavart, a lövés azonban centikkel elkerülte a kaput.
90. perc: Tandari a jobbösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgását a takarásban lévő Polekszics még védeni tudta, a kipattanó labdát azonban Pandur jobbal, éles szögből, jobbról, hét méterről a léc alá bombázta.
2–0 ---- Meglehet, Németh Gábor ilyen mérkőzésről álmodott: napsütés, semmi munka, és jár a győzelmi prémium. A védelemből Pandur Pétert gólja dicséri, a találatot követő sárga lapja viszont minősíti... A középpályások átlagos teljesítményt nyújtottak, elöl Nagy Zsolt agilisnak tűnt, de ritkán került helyzetbe, és lehetőségeit elpuskázta. A Vasas győzelmében kulcsszerepe volt Lázok Jánosnak, ő volt a mezőny legjobbja. A másik oldalon Vukasin Polekszics a második gólban kissé „sáros”, a védelemből Vámosi Csaba nyújtott elfogadhatót, a középpályán nem volt igazán dicsérhető teljesítmény. Elöl Dorge Rostand Kouemaha jelentette a legnagyobb veszélyt az angyalföldi védőknek, de helyzetbe ő is csak ritkán került. A csereként pályára lépő Goran Jezdimirovics minden megmozdulásával igazolta, miért nincs a kezdőben, ráadásul kiállították, amikor összehozta a tizenegyest. ----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik