Végül csodacsapat lesz a ZTE

Doros László, Lipcsei ÁrpádDoros László, Lipcsei Árpád
Vágólapra másolva!
2006.08.19. 00:15
Címkék
Az NS pénteki címlapján a következő slágercím szerepelt: A tanítvány mestere ellen bizonyíthat. Nos, jelentjük, hogy a tanítvány, a ZTE edzője, Simon Antal legyőzte mesterét, a DVTK-t vezető Csank Jánost, és immár csak a Zalaegerszeg hibátlan a Borsodi Ligában.
Kocsárdi Gergely (jobbra) mellett ezen az estén nem lehetett elmenni
Kocsárdi Gergely (jobbra) mellett ezen az estén nem lehetett elmenni
Kocsárdi Gergely (jobbra) mellett ezen az estén nem lehetett elmenni
Kocsárdi Gergely (jobbra) mellett ezen az estén nem lehetett elmenni
Kocsárdi Gergely (jobbra) mellett ezen az estén nem lehetett elmenni
Kocsárdi Gergely (jobbra) mellett ezen az estén nem lehetett elmenni

A mai magyar futballközegben becsülendő az őszinte szó.

Simon Antal, a ZTE vezetőedzője legalábbis nem a levegőbe beszélt a minap, amidőn a Németországból szerződtetett Darius Kampa esélyeiről értekezett. Száz Bundesliga-fellépés ide vagy oda, az egyszeres bajnokcsapat trénere csütörtökön amondó volt, ha péntekig mégis megérkezik a kapus játékengedélye, akkor sem szentírás, hogy a légiós a kezdőcsapatban kap helyet a diósgyőri bajnokin. Nos, Darius Kampa papírjai befutottak, a német pedig a kispadon találta magát, ergo a honi szinten két rangadón (Fehérvár, MTK) megbízhatóan teljesítő Varga Zoltán az előzetes edzői gondolatmenetnek megfelelően a vonalon „ragadt”. Mint ahogyan a túloldalon a második percben a DVTK kapusa, Szalma Pál is – Sebők József ívelését követően. Ferenczi Istvánnak hideg zuhanyként ható fejese távolabb helyezte a csúcsbeállítástól az első két fordulóban riválisához hasonlóan szintén hat pontot kasszírozó, sőt gólt sem kapó DVTK-t, amely Diósgyőri Vasas néven az 1954-es idényben három győzelemmel startolt.

További tíz percig ugyan kapuja elé kényszerítette a miskolci alakulat a dunántúlit, ám mezőnyfölényéből egyetlen valamirevaló helyzet sem kamatozott. A papíron jobb nevekből álló látogató mindamellett nem sokáig vonult bántó passzivitásba, kisvártatva átvette az irányítást és néhány gyors ellentámadást vezetett, jelezve, hogy ráérzett a diósgyőriek tétovaságára. Leginkább védekezésben, a középpályássor bal szélére húzódó, s ebből a pozícióból a kapu felé induló Sebők Józseffel gyűlt meg a bajuk a hazaiaknak, akik abszolút a semmiből egyenlítettek.

Az esetenként csapkodó, átlagos iramú és színvonalú mérkőzésen a rutinosabb játékosokat felvonultató zalaiak voltak higgadtabbak (pedig ugye Csóka Zsolt öngólja a DVTK egyenlítését eredményezte), és ennek folyományaként egy újabb bal oldali akció végén ugyanúgy kisakkozták a miskolciak védelmét, mint az első találatnál. Tűzijáték előzte meg a folytatást, mindazonáltal még a szünet előtt jöhetett volna a nagy durranás, Sipeki István lövése azonban a lécen csattant, míg Simon Attila az első ténylegesen felépített hazai támadás végén a kaputól legfeljebb egy méterre a petárdákéval megegyező röppályára állította a labdát.

Egy órával később kiderült: Csank János játékosai az említett két esettel el is lőtték az erre az estére rendelt puskaporukat – ellentétben a ZTE-vel. A legszebb támadást a Szalma Pál kapust egyszer már mattoló Nagy Lajos fejezte be királyi módon, egy megkerülős cselt is bedobva, míg Ferenczi István találatával keretbe foglalta a mérkőzést, amelyet mester és tanítvány párharcaként harangoztunk be (Csank János keze alatt lett bajnok anno a Váccal Simon Antal, a ZTE szakvezetője). Ezúttal az utóbbi, illetve az általa edzett csapat, a Zalaegerszeg volt a nyerő – rendkívül meggyőző futballt bemutatva. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik