Nem sejtette, hogy elrepülhet

O. Z.O. Z.
Vágólapra másolva!
2006.08.12. 00:37
Címkék
Néha összecsapnak az ember feje felett a hullámok. A hosszútávúszókkal ez az átlagosnál gyakrabban fordul elő. A vízben. Ám úgy tűnik, immár a parton is. Pénteken beszámoltunk róla, hogy Kovács Rita, aki két héttel ezelőtt ezüstérmet nyert Balatonalmádiban az Európa-bajnokságon, nem utazik el Nápolyba, az augusztus végi világbajnokságra. – Vihart kavart edzője, Vajda Tamás nyilatkozata a magyar versenyzők, s elsősorban az ön Európa-bajnokság alatti elszállásolásáról.

– Nem kell ennek nagy feneket keríteni – mondta Kovács Rita. – Tényleg nem volt a legnyugodtabb a szállásom, előfordult, hogy hajnali kettőkor kellett kiszólnom a szobámból, hogy halkítsák le a zenét, mert nem bírok aludni. Az étkezéssel kapcsolatban pedig szerencsére sikerült már az első nap elintéznünk, hogy mi is ott együnk, ahol a külföldiek. Kár, hogy ezekre nem figyeltek oda jobban, és nekünk, illetve az edzőmnek kellett megoldást találni a problémákra.
– De ugye nem ez az oka annak, hogy kihagyja a vébét?
– Sok és pontosan eltervezett edzésmunka kell egy vébéfelkészüléshez. Nekem a fő versenyem az idén az Európa-bajnokság volt, amely után négy héttel következik a világbajnokság, tehát az időpont nem éppen ideális.
– Rosszul sejtem, hogy azért szeretett volna ott lenni?
– Nem. Ha nincsenek egyéb gondjaim, harcba szállok egy éremért a világbajnokságon is.
– Egyéb gondok?
– Nem segíti a munkánkat igazán senki sem. Én úszó vagyok, akinek az a feladata, hogy ússzon, s ne azon kelljen töprengenie, hogy egy-egy versenyre hogyan, miből jut el.
– A hosszútávúszó alszövetség azt állítja, elintézte a nápolyi szállást és a repülőjegyet is.
– Szólhattak volna nekem is, hogy minden rendben…
– Hogyhogy?
– A héten lemondtam az indulásomat. Az erre érkező válaszból tudtam meg, hogy utazhattam volna repülővel. Három héttel a vébé előtt derült ki…
– Így mikor versenyez?
– Októberben elutazunk két ázsiai Világkupa-versenyre, azután már a márciusi vébére összpontosítunk. Dobogóra akarok állni. Én már minden versenyre úgy utazom el, ha nem tudok százszázalékosan felkészülni, akkor inkább el sem megyek. A hatodik-tizedik helyek már nem motiválnak.
– Jó hallani, hogy a győzni akarása töretlen...
– Még mindig bosszant, hogy mindössze három másodperccel maradtam le az Európa-bajnoki aranyról.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik