Drukkerek vannak, vezetők nincsenek

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.08.03. 00:43
Címkék
Edzőmeccset játszott a Ferencváros. Különösebben nagy érdeklődésről nem számolhatunk be, a vezetők közül is csak kevesen tartózkodtak a székházban…
A szurkolók ott voltak a lelátón
A szurkolók ott voltak a lelátón
A szurkolók ott voltak a lelátón
A szurkolók ott voltak a lelátón
A szurkolók ott voltak a lelátón
A szurkolók ott voltak a lelátón

Önmagában nincs is abban semmi különös, hogy edzőmeccset játszik a Ferencváros. Az sem meglepő, hogy órákkal a Soroksár elleni találkozó előtt a klubház körül sündörögtek azok a nyugdíjas szurkolók, akik már évtizedek óta kijárnak az Üllői útra nap mint nap. Sőt az sem furcsa, hogy Tóth Miki bácsi, akit csak „szalmakalapos” úrnak ismernek a környéken, még mindig optimista. Ő a mai napig azt reméli, hogy visszakerülhet az NB I-be a Fradi, hiszen, mint mondja, már a bíróság előtt az ügy, s elképzelhető, hogy igazat adnak a ferencvárosiaknak.

A Fradieredménytelenül harcolt
A Fradieredménytelenül harcolt
A Fradieredménytelenül harcolt
Nekik legyen mondva. Mindenesetre, ha szerda délután az ember fel s alá sétálgatott a Fradi-székház lépcsőin, nézte az egykori bajnokcsapatok tablóit, a díszes serlegeket, okleveleket s mindazt, ami valaha patinássá tette ezt a klubot, akár még úgy is érezhette: itt bizony minden rendben van.

A látszat persze csalt. Merthogy a Ferencváros továbbra is 107 éves történetének legmélyebb válságát éli. Az egykori és jelenlegi vezetők a pusztulás szélére sodorták a Ferencvárost, mégsem értik, miért bántják őket. Nem értik, hogy elsősorban miért önmagukban kellene keresniük a hibát. A szurkolók szerint azonban a felelősök igenis házon belül vannak. Meglehet, valamelyik iroda mélyén valóban ott lapulnak, de szerda délután a legtöbb ajtó zárva volt a klubépület első és második emeletén. Ináncsy Miklós, az FTC elnöke és Kácsor Attila gazdasági igazgató is házon kívül tartózkodott, a frontot Tepszics Ignác sportigazgató tartotta. Róla legalább a gyűrött inge és a borostás arca elárulta: nehéz napokat él át.

A következő napok sok mindenre választ adhatnak. Ma még csak remélik a klubnál, hogy sikeres lesz az Üllői úti terület értékesítése, hogy a spanyol befektetőjelölt tényleg befektet, és hogy az egyik főszponzor megtartása után a másik támogató is garanciát meg pénzt ad a másodosztályra. Most még bizonytalan, hogy a csapatnak lesz-e végre autóbusza, lesznek-e labdák, felszerelések, és hogy nem kell-e eladni áron alul a gyúrópadot, s nem kapcsolják-e ki az áramot az Üllői úton.
Pedig pénz továbbra sincs, és nincs előrelépés az ingatlanügyben sem.

Úgy tűnik, túlzottan optimisták voltak a ferencvárosi vezetők, amikor azt remélték, hogy augusztus 2-án végre eredményt hirdetnek a hasznosítási pályázatban. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság azonban továbbra is hallgat, valószínűleg csak jövő szerdán, vagyis augusztus 9-én hozza nyilvánosságra, hogy elfogadható-e a spanyol HI Grupo anyaga. Hírlik, az egyetlen pályázó nem felel meg minden kitételnek, ha ez így van, eredménytelen lesz a tender. Holott az FTC a hat plusz két hektáros terület hasznosításából származó pénzből kívánja megoldani anyagi problémáit…

FERENCVÁROS–SOROKSÁR FC 0–0
Üllői út, 600 néző. V: Sütő A.
FERENCVÁROS: Kemenes (Szabó K.) – Ferencz, (Schneider), Dragóner (Nagy J.), Tímár, Balog Z. – Szalai T. (Fitos), Lazics (Zsivóczky N.), Bognár Zs., Laczkó Zs. – Bartha (Csepregi), Jovánczai (Horváth D.)
SOROKSÁR: Kurucz F. (Szűcs L.) – Hausner, Cseri (Szepessy D.), Hegedűs N. (Baranyai N.), Hegedűs Cs. – Németh T. (Kincses Á.), Vass, Hajdú, Kovács Á. (Nagy G.) – Nagy P. (Kurucz L.), Szepessy R. (Bóér G.) ---- Másfél héttel a másodosztályú bajnokság rajtja előtt a Ferencváros az Üllői úton fogadta a szintén NB II-es Soroksár gárdáját. A vendégek nem kezdtek megilletődötten, sőt lehetőségek is adódtak előttük. Gellei Imre vezetőedző nem lehetett elégedett a látottakkal, a Fradi-játékosok az első félidőben igen pontatlanul játszottak. A szakember egyébként szokatlan módon az első játékrészt a kapu mögül tekintette meg. A fordulás után sem sikerült a csapatoknak betalálniuk, de a közönség egyértelműen kiállt a zöld-fehérek mellett. A mérkőzésen nem lépett pályára Takács Ákos, aki hazatért Belgiumból, valamint a Formula–1-es gálameccsen részt vevő Lipcsei Péter és Tököli Attila.

Hír még az Üllői útról, hogy hétfőtől kaphatók a 2006–2007-es idényre érvényes bérletek. A szezonjegyek olcsóbbak lesznek, mint az előző bajnokságban, 500 és 9000 forint között mozognak. A hírek szerint az idén a Ferencvárosnak több bérletese lesz, mint az elmúlt szezonban, igaz, szükség is van a zöld-fehéreknél a bevételre, hiszen mostanság már a csapatot szállító busz tankolására sem futotta. Bár ne feledjük: a bevétel 25 százaléka az államé. ---- Akár sikerként is elkönyvelhetik a Ferencváros labdarúgói azt a tényt, hogy Kácsor Attila, az FTC gazdasági igazgatója és a labdarúgócsapatot működtető zárt részvénytársaság gazdasági vezetője lemondott tisztségéről, hiszen több futballista is az ő távozásától tette függővé a klub által kínált szerződés elfogadását. A Kácsor Attilát támadók azonban nem lehetnek elégedettek, hiszen továbbra is ő maradt a 11 szakosztályt működtető, 107 éves egyesület gazdasági igazgatója. A jelek szerint tehát Kácsor Attila immár nem szól bele a futballcsapat gazdasági ügyeibe, bár tegyük hozzá: továbbra is a klub a többségi tulajdonosa a részvénytársaságnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik