Anna Smashnova duplázhat

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2006.07.30. 00:28
Címkék
Egyesben és párosban is kialakult a finálé párosítása a 145 ezer dollár összdíjazású Tippmix Budapest Grand Prix női tenisztornán.
A tavalyi győztes, az izraeli Anna Smashnova az idén is megállíthatatlan: a 30 esztendős versenyző két szettben győzte le a nála hét évvel fiatalabb német Martina Müllert. Smashnova még csak egy játszmát veszített az idén a Római Teniszakadémián, ám ez igencsak harmatos teljesítmény részéről az egy évvel ezelőttihez képest, akkor tudniillik senki sem nyert ellene két játéknál többet egy szettben. Más kérdés, hogy azóta erősödött a mezőny, hiszen míg az izraeli hölgy egy éve még első kiemeltként léphetett pályára, most csak a nyolcadik a rangsorban, és nem ő lett ennyivel roszszabb teniszező 12 hónap alatt.Smashnova 2005-ben az első körben nagyon simán, 6:1, 6:2-re verte meg Lourdes Domínguez Linót, aki most a fináléban az ellenfele lesz. Az ötödik helyen kiemelt spanyol teniszező a második helyen rangsorolt holland Michaela Krajiceket győzte le két játszmában, meglepően könnyedén. Domínguez Lino vasárnap a második tornagyőzelmét szerezheti meg, míg a jóval rutinosabb Smashnova már a tizenkettedikre készülhet.Krajicek legalább párosban vigasztalódhatott, ahol a szlovák Janette Husarová oldalán bejutott a döntőbe. A harmadik helyen kiemelt duó az első fordulóban Borsányi Csillát és Kiss Dórát búcsúztató Eva Birnerová, Stephanie Foretz cseh-francia kettőst győzte le egy sima és egy szoros szettben, és esélyesként léphet majd pályára a Lucie Hradecká, Renata Voracová cseh pár ellen is. Vasárnap 10.30 órától játsszák a döntőket, amelyek előtt Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő tart bemutatót, a két finálé között pedig Piroch Gábor kaszkadőrshow-t mutat be.WTA-TORNA, TIPPMIX BUDAPEST GRAND PRIX (145 000 dollár, salak).
Egyes.
Egyes.
Elődöntő: Smashnova (izraeli, 8.)–Müller (német) 6:4, 6:3; Domínguez Lino (spanyol, 5.)–Krajicek (holland, 2.) 6:3, 6:4.
Páros. Elődöntő: Krajicek, Husarová (holland, szlovák, 3.)–Birnerová, Foretz (cseh, francia) 6:1, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik